Kinderen uit Arnhem spelen voor finaleplek NK Stoepranden Jantje Beton

Op woensdag 13 juni, tijdens de nationale Buitenspeeldag, gaan winnaars uit verschillende wijken in Arnhem de strijd met elkaar aan voor een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, een initiatief van o.a. Jantje Beton. De komende weken daagt het goede doel kinderen uit heel Nederland uit om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. Jantje Beton wil op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren. De grote landelijke finale vindt op 16 september plaats in Rotterdam. Arnhem rekent op 50 tot 60 jonge stoepranders voor de spannende lokale finale op woensdag 13 juni.

Details lokale finale NK Stoepranden Arnhem

  • Wat: Arnhem organiseert lokale finale NK Stoepranden
  • Wanneer: woensdag 13 juni
  • Waar: Playground de Hobbit, Zwanebloemlaan 2C, 6832 HG Arnhem
  • Tijden: 14.00 – 16.00 uur
  • Spelregels: zie bijlage
  • Bijzonder: in Arnhem maken 50-60 jonge kinderen kans om mee te doen aan de landelijke finale

Arnhem Sport organiseert de lokale finale in Arnhem. Melissa Berkelmans, medewerker bij Arnhem Sport, vertelt enthousiast over het initiatief: ”Op 13 juni, tijdens de nationale Buitenspeeldag, organiseren we voor het eerst een lokale finale van het NK Stoepranden in Arnhem. Heel Arnhem staat op deze dag in het teken van buitenspelen. Lekker naar buiten gaan vinden we bij Arnhem Sport heel belangrijk, maar we zien helaas steeds meer kinderen binnen achter de iPad kruipen. Om ze van de bank af te halen, organiseren we diverse spellen. Stoepranden is een leuke, laagdrempelige activiteit die geschikt is voor alle leeftijdsgroepen. Veel kinderen kenden het spelletje van te voren niet, maar ze vinden het hartstikke leuk! Ze staan te trappelen om de strijd met elkaar aan te gaan. Het belooft dan ook een spannende dag te worden en iedereen is welkom!”

Over Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat √°lle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton: ‘STOP NOOIT MET SPELEN!’ Meer informatie vind je op www.jantjebeton.nl.

 

Reacties