Klarendals molenfeest

Op zaterdag 27 oktober viert Molen De Kroon aan de Klarendalseweg feest, omdat de renovatie en de verbouwingen van de afgelopen maanden zijn overleefd. De romp en de stelling van dit rijksmonument staan na een periode in de steigers te hebben gestaan, weer als nieuw te pronken in het hart van de wijk. De begane grond is volledig heringericht waardoor de molen veel meer gebruiksmogelijkheden biedt. En dit mag gevierd worden!

Verbinden

Het bestuur en de vrijwilligers willen met de Klarendalse molen als icoon van de wijk het sociaal maatschappelijk gebruik vergroten. Door de aanpassingen in de molen is de scheiding tussen de molenwinkel en de rest van de ruimte verdwenen. Twee dagen in de week is de winkel in functie en is de molen tegelijkertijd te bezichtigen, incluis de permanente belevingstentoonstelling over de techniek en de geschiedenis van de molen. Er is dan altijd ook een kopje koffie te krijgen. Alle andere dagen zijn molen en paardenstal beschikbaar voor particulier of zakelijk gebruik. Molen de Kroon is en blijft trouwens een opleidingsmolen. De vrijwillige molenaars brengen vanuit het Gilde voor vrijwillige molenaars de fijne kneepjes van het vak bij.

Feest

Op zaterdag de 27e wordt dit nieuwe leven van Molen de Kroon gevierd. Vanaf 12u zijn er tal van activiteiten te beleven voor jong en oud. Van lekkere blues muziek van Mr. Big Hand Tom, tot capoeira presentaties. Van Klarendalse toppers Joey Hartkamp, Mike Sanders en Frank Joostink, tot koor, muziek van Theater Klare Taal en heerlijke covers van Corporate Sound. Ondertussen is er kinderprogramma, lekkers en voor ieder van wils tot vroeg in de avond.

Om 14u wordt de Klarendalse molen officieel heropend door jonge wijkbewoner Richano Willemsen, wethouder Hans de Vroome en oud-directeur Volkshuisvesting Gerrit Breeman. Iedereen welkom!

Oktobervest

Ondertussen hebben diezelfde dag de ondernemers van het Modekwartier op een speciale manier hun deuren open tussen 11u en 17u. Voor de nieuwste najaarscollecties, verrassende unieke producten, bijzondere lekkernijen en heel veel exclusieve Oktobervest-acties: kom naar Klarendal!

Reacties