KNVB plant in vierde klasse F 42 stadsderby’s

{title}

De KNVB heeft de competitie-indeling bekend gemaakt voor de amateurvoetballers voor het seizoen 2009-2010. Er is maar weinig fantasie voor nodig om de vierde klasse F te betitelen als een Arnhemse klasse, want de voetbalbond heeft alle clubs uit onze stad die op dat niveau spelen bij elkaar ingedeeld. De ploegen die het in 4F tegen elkaar gaan opnemen zijn: Arnhemse Boys, AZ 2000, Eendracht, Eldenia, MASV, Sportclub Oranje en VDZ. In het speelschema staan derhalve 42 stadsderby’s gepland.

Promovendus SML (zie boven, foto Fons Sluiter) maakt in 3C haar opwachting, terwijl de voetballers van FC Presikhaaf opnieuw in 3D hun voetbalkunsten zullen vertonen. Voor de vijfde klasse hanteert de KNVB geen “stads-beleid”: Arnhemia zal in 5D voetballen, De Paasberg en Elsweide opereren in 5E. De laatst overgebleven vertegenwoordiger in de zesde klasse is ESCA, dat in 6F actief wordt. De complete indeling van de zondagamateurs is te vinden op de site van de KNVB.

ESCA gaat op zaterdag beginnen met een standaardelftal en wel in klasse 4A, Elsweide blijft in 4B voetballen. ESA tenslotte gaat het opnieuw proberen in 3A. De indeling van de zaterdagamateurs staat eveneens op KNVB.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "KNVB plant in vierde klasse F 42 stadsderby’s"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*