Koningsdag Arnhem 2016: oa Typhoon, Sidney Samson, DYNA, Marcel Fengler, Detroit Swindle en Adaro

Koningsdag wordt in Arnhem weer groots gevierd. Op 25 podia, van groot tot klein, bruist het op 26 en 27 april in de Arnhemse binnenstad en de parken. Koningsnacht barst los op 26 april van 18:00 uur tot 00:00 uur. De volgende ochtend start Koningsdag traditiegetrouw met verschillende vlooienmarkten in de stad. Vanaf 12:00 uur tot 00:00 uur is er in de hele stad muziek te horen op de verschillende evenementenpleinen.

Er komt nog een uitgebreid popprogramma met grote, nationale namen maar we kunnen alvast verklappen dat Typhoon komt optreden bij Koningspop Arnhem. Het complete programma staat op de site van Koningsdag Arnhem.

House, techno, hardstyle en meer
Op het danceprogramma staan onder andere: Sidney Samson, Vato Gonzalez, James Zoo, Dave Clarke, Detroit Swindle, Marcel Fengler, B-front en Angerfist. Je vindt deze dj’s op verschillende plekken in de stad bij 8Bahn in het Musispark, Beat the Bridge en op het Kingsize Festival op de Markt. Allemaal gratis toegankelijk, behalve het inmiddels uitverkochte Beat the Bridge. Voor wie nog verder wil dansen tot de vroege uurtjes, zijn er op verschillende locaties in de stad afterparty’s.

FreeFall

Op Koningsdag wordt het Gele Rijdersplein omgetoverd tot festivalterrein FreeFall met meerdere area’s. FreeFall Festival is in 2008 begonnen als kleinschalig podium voor elektronische dansmuziek. Inmiddels is FreeFall uitgegroeid tot een populair en drukbezocht muziekfestival tijdens Koningsdag Arnhem.

Zingen en swingen
Als je lekker mee wil zingen, kan je terecht op de Korenmarkt, Jansplein of de Jansplaats Dansplaats. Hier staan voornamelijk pop, Top 40 en hits van toen op het programma. Op het Jansplein hoor je de leukste dance classics en de beste coverbands.

Verder in Arnhem

Op het Kerkplein wordt de jaarlijkse Koningsmarkt gehouden. Sonsbeek Park is elk jaar de plek voor de hele familie. Kinderen kunnen zich feestelijk laten schminken en pony rijden. Ook is er een mobiele kinderboerderij en er zijn oude ambachten. Traditioneel wordt Koningsdag Arnhem afgesloten met een grandioos vuurwerk op de Rijnkade. Het vuurwerk heeft dit jaar een roze tintje want het is de aftrap voor de Giro d’Italia die op 7 en 8 mei Arnhem aan doet.

Koningsdag en -nacht
Koningsdag Arnhem is uitgegroeid tot een toonaangevend festival in het Oosten van Nederland. Het is één van de grootste gratis festivals van Nederland. Op 26 en 27 april komen er rond de 300.000 mensen naar Arnhem en de stad staat in de top vier van best bezochte steden in Nederland als het gaat om Koningsdag. Arnhem zet dit jaar nog meer in op gastvrijheid met informatiepunten bij de ingangen van de stad, vaste en mobiele stempelposten voor de NIX18 stempel en een servicepunt om xtc-pillen te testen bij Station Velperpoort.

Meer informatie
Meer informatie over Koningsdag Arnhem vind je op: www.koningsdag-arnhem.nl of via Facebook.com/arnhemkoningsdag

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Koningsdag Arnhem 2016: oa Typhoon, Sidney Samson, DYNA, Marcel Fengler, Detroit Swindle en Adaro"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*