Zwaarbewapende agenten op Arnhem Centraal

Sinds gisterenmiddag patrouilleren zwaarbewapende agenten op Arnhem Centraal. In verband met de aanslagen in Brussel wordt het station tot nader order extra bewaakt. Naast extra agenten van de politie Gelderland Midden, lopen op het station ook agenten rond van de landelijke eenheid. Zij zijn bewapend met machinegeweren en dragen kogelvrije vesten.

Een belangrijke reden waarom het station extra bewaakt wordt, komt doordat de internationale trein in Arnhem stopt. Voor de extra bewaking is gekozen om de veiligheid van reizigers te garanderen.

Ook op de stations in de vier grote steden en in nijmegen, Breda en Roosendaal is extra politiebewaking.

Er wordt wisselend gereageerd op de extra politiebewaking op het station.
“Een hele goede zaak”, zegt de ene reiziger. “Alle kleine beetjes helpen.”
Een ander: “Automatische wapens in de openbare ruimtes is een gek en misschien wel eng gezicht. Toch kan het in deze onzekere periode denk ik geen kwaad.”

Maar niet iedereen is te spreken over de maatregel:
“Het werkt een onveilig gevoel en angst in de hand”, reageert een treinreiziger. “In die zin kan het wel degelijk kwaad. Als de overheid zich wat meer bewust zou zijn van wat ze oproept en in de hand werkt in plaats van een krachtmeting met een paar terroristen aan te gaan, hadden we maar de helft van het probleem.”
Ook de Arnhemse wethouder Martijn Leisink is geen voorstander. “Waarom doen we na ontwrichtende acties van terroristen er vaak zelf nog een schepje bovenop? Terrorisme voorkom je het best met goed inlichtingenwerk. Niet met uiterlijk machtsvertoon”, zo twitterde hij vandaag.

Foto: Politie Arnhem

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zwaarbewapende agenten op Arnhem Centraal"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*