Kunst op de Koffie presenteert Kunst uit je Hart LIVE

Op zaterdagavond 24 november om 20.00 uur vindt de feestelijke presentatie Kunst uit je Hart LIVE plaats in Theater a/d Rijn in Arnhem. Tijdens Kunst uit je Hart LIVE wordt de Kunst uit je Hart | Kalender 2019 feestelijk gelanceerd. Het theater is het podium voor een intieme avond met korte interviews, kunst, muziek, dans, tekst en beeld. Met bijdrages van onder andere Roos Marijn Peperkamp (zang), Jibbe Willems (tekst), Fernanda Silva (dans), leerlingen van het Beekdal Lyceum, Hans de Vroome (wethouder Cultuur & Erfgoed) en anderen.

Weekkalender

Bedenker van de kalender en oprichter van Stichting Kunst op de Koffie, Carien Poissonnier: “Iedereen heeft wel iets in huis dat bijzonder betekenisvol voor hem of haar is. Een herinnering aan een moment, een reis, een ontmoeting, een persoon. Of een kunstwerk. De Kunst uit je Hart | Kalender 2019 is een onderzoek naar verhalen en persoonlijke betekenissen van kunst. Ik was nieuwsgierig naar wat Arnhemse kunstliefhebbers en verzamelaars echt raakt. En waar dat in zit.”

Via een oproep op Facebook, lokale media en op de website van Kunst op de Koffie kwamen vele mooie kunstwerken en bijzondere verhalen binnen. “We maakten vervolgens een selectie van 52+1 kunstwerken”, vertelt Poissonnier. “Het is een prachtig Arnhems product geworden, naar een ontwerp van de Arnhemse grafisch vormgevers Sinds 1416 en foto’s van Mieke Gresnigt. Miriam Windhausen schreef de teksten.”

De weekkalender bestaat uit 52+1 full colour dubbelzijdig bedrukte bladen in een oplage van 750 stuks met een afmeting van 32 x 22 cm. De kalender weegt bijna een kilo en is een cm dik. “Het is een verzameling van persoonlijke en tegelijkertijd universele verhalen geworden met dierbare kunstwerken van onder andere Marjolein de Groen (Collectie de Groen), Hans de Vroome (wethouder Cultuur & Erfgoed), Anke Pollmann (Pollmann serviezen), Eric van der Donk (acteur), Jibbe Willems (auteur), Manon Exalto-Pasmans (AkzoNobel Art Foundation) en tientallen andere Arnhemmers.”

De kalender wordt op zaterdag 24 november om 20.00 uur feestelijk gelanceerd tijdens Kunst uit je Hart LIVE in Theater a/d Rijn in Arnhem. Tickets & info vind je op www.theateraanderijn.nl De kalender is online te bestellen via www.kunstopdekoffie.nl voor €17,50. Vanaf zondag 25 november ligt de kalender voor €19,95 in de winkel in Arnhem bij Het Colofon en Hijman Ongerijmd. In Velp wordt de kalender verkocht bij Boekhandel Jansen & De Feijter.

Over de Kunst uit je Hart LIVE

Kunst uit je Hart LIVE op zaterdagavond 24 november om 20.00 uur in Theater a/d Rijn is een intieme theateravond met korte interviews, muziek, dans, tekst & beeld. Met bijdragen van onder andere Roos Marijn Peperkamp (zang), Jibbe Willems (tekst), Fernanda Silva (dans), leerlingen van het Beekdal Lyceum en anderen. Hans de Vroome (wethouder Cultuur & Erfgoed) neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Tickets kosten €10 per persoon en zijn te koop via www.theateraanderijn.nl

Over de Kunst uit je Hart | Kalender 2019

De persoonlijke en tegelijkertijd universele verhalen zijn verzameld door Carien Poissonnier, Miriam Windhausen en Mieke Gresnigt en samengebracht in een kalender. De kalender bestaat uit 52+1 full colour bladen dubbelzijdig gedrukt met een afmeting van 32 x 22 cm. De oplage wordt gedrukt op biotop papier in een oplage van 750. De kalender weegt bijna een kilo en is een cm dik. De kalender is online te bestellen via www.kunstopdekoffie.nl voor €17,50. Vanaf zondag 25 november ligt de kalender voor €19,95 in de winkel in Arnhem bij Het Colofon en Hijman Ongerijmd. In Velp wordt de kalender verkocht bij Boekhandel Jansen & De Feijter.

Over Kunst op de Koffie

Stichting Kunst op de Koffie verbindt mensen en kunst, op allerlei manieren. Altijd staat het tonen van hoogwaardige kunst op laagdrempelige wijze voorop. Na vier edities Kunst op de Koffie met tentoonstellingen in huiskamers van het Arnhemse Spijkerkwartier en de tentoonstelling ‘Van Spijker tot spijker’ in Museum Arnhem in 2017 is er nu de Kunst uit je Hart | Kalender 2019.

www.kunstopdekoffie.nl

 

Reacties