Line-up Muziek bij de Buren Arnhem wordt onthuld tijdens matchavond

Bo Hymne in een Arnhemse huiskamer in 2015 © Frans Schneider

Arnhem sluit voor het zesde achtereenvolgende jaar aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren. Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van de stad!

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Arnhem wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in maar liefst 100 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Arnhemse muzikaliteit en gastvrijheid.

Van jazz tot pop, langs klassiek en hiphop
Het eclectische karakter van het programma is een viering van de diversiteit die ook de verschillende huiskamers kenmerkt. De selectiecommissie heeft nauwkeurig alle muzikale aanmeldingen gekoppeld aan de beschikbare huiskamers, die afgelopen weken allemaal een huisbezoek hebben gekregen van de wijkcoördinatoren. Het programma wordt op maandagavond 19 november bekendgemaakt aan de deelnemende muzikanten en huiskamers tijdens een presentatie in Showroom Arnhem. Het complete programma is vanaf 23 november te vinden op arnhem.muziekbijdeburen.nl en in de programmakrant die verspreid wordt door de hele stad.

Nationale Muziek bij de Burendag
Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar (beter) leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Dit jaar zullen er op 9 december ruim 2000 optredens plaatsvinden in 670 huiskamers in 15 steden in Nederland, waaronder Arnhem.

Organisatie Muziek bij de Buren Arnhem
Muziek bij de Buren Arnhem is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Arnhem is in handen van projectleider Jappie Vermeulen en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als Gemeente Arnhem, Showroom Arnhem en Bizar-Bazar.

Praktische informatie
Ma. 19 november 2018

19:00-21:00 Showroom Arnhem: Presentatie programma

Zo. 09 december 2018

11.00-12.00 Verschillende wijken: Diverse openingen met ontbijtjes
12.30-17.30 Verschillende wijken: Programma Muziek bij de Buren

Meer informatie: arnhem.muziekbijdeburen.nl.

Reacties