Kunst raakt, inspireert en ontspant: Kunstcafé maart in Arnhemse wijken

Het Kunstcafé is er om te genieten van een kop koffie met een concert, lezing of presentatie en om andere kunstliefhebbers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Rozet is de thuisbasis en af en toe wordt er een uitstapje naar een andere (kunst- en cultuur) locatie gemaakt. Voor maart is er weer een prachtig programma samengesteld.

Donderdag 8 maart KUNSTCAFÉ in Rijkerswoerd

Park Lingezegen vroeg Dijanne van Engelen een beeld te produceren voor gebied ‘Het Waterrijk’. Het werden de ‘Moerashoeders’. Bij het maken van dit werk werd ze ondersteund door Robert Jan Van de Burght, Martin Cyprich en Niels van Bunningen, dochter Ivy en een aantal stagiaires.

In het Waterrijk wordt een moerasgebied aangelegd. Daar horen een hoeders, zij waken over het gebied en houden de kudde van mens en dier bij elkaar. Hoeders zijn wijze wezens en bezitten een grote aardse wijsheid. Zij nodigen de dieren uit bij hen te komen drinken, tot rust te komen en het gebied te gaan ervaren als hun nieuwe thuis.

De Moerashoeders nodigen ook de mensen uit bij hen te komen om te turen in de verte en dichtbij. Op dit grote weiland is de mens klein en de natuur groots. De hoeders steken ver boven ze uit en nodigen hen uit om de natuur te ervaren en te onderzoeken. Zij nodigen uit tot creatieve gedachten, tot iets dat verder gaat dan bestaande kennis. Ze leren ons over oeroude wijsheden van de aarde. Spreek af op deze plek met vrienden en ga turen.

Donderdag 15 maart: Kunstcafé college: Geldersch Landschap en Kasteelen

Tijdens het Kunstcafé in oktober hadden wij Pedro van Gogh te gast, die kwam vertellen over de Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen en het erfgoed dat deze stichting beheert. Pedro had dermate veel informatie dat veel bezoekers daar graag meer over wilden weten. We zijn dan ook blij dat we hem bereid hebben gevonden u tijdens een eenmalig college mee te nemen in de verbouwing van het prachtige kasteel Biljoen.

Veel kunsthistorische en culturele geheimen en problemen van de restauratie van dit geweldige kasteel worden door hem besproken en ondersteund door fantastisch fotomateriaal.

Donderdag 29 maart KUNSTCAFÉ in Theater het Hof

Op 29 maart is het Kunstcafé te gast bij Theater het Hof en worden we getrakteerd op een optreden van ‘Duo Dubbel’.

Naast hun groep ‘LOS muziektheater’ hebben Charlotte (zang) en Dookje (zang en piano) onder de naam Duo Dubbel een nieuw concept ontwikkeld, speciaal voor Theater Het Hof. Op donderdag 29 maart 2018 zullen zij u meenemen in de wereld van de klassieke theaterliederen en hedendaagse hits, van Wim Sonneveld tot Stevie Wonder. Deze liederen worden op zeer speciale wijze ten gehore gebracht; niet zoals het origineel, maar met een persoonlijke en muzikale interpretatie.

Voor alle informatie: klik op de NIEUWSBRIEF

Reacties