Kunstwerkplaats organiseert bloeminzaaidag

Foto Facebook @kunstwerkplaatsarnhem

Midden in de afgelopen winter verlieten kunstenaars en gebruikers van de Kunstwerkplaats (KW37) na negen jaar noodgedwongen hun plek in Schuytgraaf, om tijdelijk het leegstaande terrein aan het Marsdiep in Presikhaaf te betrekken. Het voorjaar staat voor de deur en om de beeldentuin én Presikhaaf op te fleuren, worden er woensdag 10 april bloemen gezaaid.

Bijen en vlinders

‘Om de Kunstwerkplaats beeldentuin en Presikhaaf alvast op te fleuren en meer voedsel voor bijen en vlinders creëren te willen we een groot gedeelte van de Kunstwerkplaats inzaaien met bloemen.’ Ter voorbereiding voor de bloemzaai middag heeft KW37 hulp gekregen van Gemeente Arnhem.

Spullen op hun plek

De verhuizing van de kunstenaars was geen reguliere. In december interviewde De Gelderlander de zojuist gelande bewoners van het terrein: ondertussen zijn woonruimtes, de vele beeldende werken en de beeldentuin enigszins op hun plek. Ook Buitenpodium De Blauwe Kikker (een eigenzinnig creatief & rockend podium voor jong en oud) wordt ondertussen opgetogen voor (wijk) evenementen.

En woensdag 10 april dus een Bloeminzaaidag op Kunstwerkplaats Arnhem!

 

Reacties