Lammetjes aan de Mooieweg

Ondanks wat winterse stuiptrekkingen komt de lente nu langzaamaan op gang. Op 10 februari werd het eerste lammetje geboren aan de Mooieweg in Arnhem-Zuid. De komende weken worden meer lammetjes verwacht.

foto: Drentse, Veluwse en Schoonebeker heideschapen aan de Mooieweg

Het zal de alerte wandelaar of fietser niet zijn ontgaan: sinds begin januari staan er schapen aan de Mooieweg, naast het terrein van Stadslandbouw Mooieweg. Drentse, Veluwse en Schoonebeker heideschapen om precies te zijn, ongeveer 60 in getal. Ze zijn niet van de Stadslandbouw maar van Erik Bijlsma en Ouisal Belghitti, eigenaren van het bedrijf Dutchmoors. Gedurende de lammerperiode, tot begin mei, laten zij hun schapen hier grazen. Dat is fijn, want zo houden ze het gras lekker kort en hoeft het niet gemaaid te worden. Daarnaast zorgen de schapen voor natuurlijke bemesting. En als kers op de taart: de komende maanden dartelen er lammetjes in de wei.

Lammetjes kijken
De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek aan de Mooieweg. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend zijn er tussen 10:00 en 12:00 uur altijd vrijwilligers aanwezig bij Stadslandbouw Mooieweg. U bent dan welkom op het terrein. Vaak is de schaapherder ook aanwezig en geeft dan graag uitleg over de schapen en hun lammeren.
Stapt u dus gerust eens binnen in de keet of op het land bij de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg. Zij zijn alweer gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het groeiseizoen. Met als doel om dit jaar weer volop verse groenten aan Voedselbank Arnhem te kunnen leveren. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom!

Meer informatie
Stadslandbouw Mooieweg:
www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg
slbmooieweg@gmail.com

Dutchmoors:
www.dutchmoors.nl / www.facebook.com/dutchmoors
06-51198881 (in geval van bijzonderheden met de schapen)

foto: het eerste lammetje met zijn moeder

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Lammetjes aan de Mooieweg"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*