Leer het nieuwe podiumtalent van ArtEZ Toneelschool kennen

Eind juni presenteert het nieuwe podiumtalent van de ArtEZ Toneelschool zich. De afstudeerlichting acteurs toert deze maand door het land, waarbij ze zowel Arnhem en Nijmegen als Leiden, Rotterdam en Amsterdam aandoen. Op 13 en 14 juni spelen ze de try-outs van hun voorstelling ‘Allen af’ in het Theatrium van ArtEZ.

Op 17 juni is de première in het Stadstheater, waar ze ook op 16 en 18 juni te zien zijn.

In ‘Allen af’, van toneelschrijver Micheal Frayn, repeteert een groep toneelspelers de klucht Niets aan met alle strubbelingen van dien. De klucht bezwijkt al snel onder de druk van artistieke, emotionele en financiële problemen van de cast. Een nét te handige regisseur, een iets te intieme relatie, een ietwat goedkoop decor.

Valentijn Benard, Ruben de Goede, Tessa Jonge Poerink, Laurien van Rijswijk, Whitney Sawyer, Karlijn van der Schaaf, Tim Schmidt en Niki Verkaar spelen een klucht over een klucht; een voorstelling waarin de ambacht van het komediespelen centraal staat.

Ambacht
Theatermaken kan vaak een zoektocht zijn naar betekenis en het duiden van de mens en de maatschappij. Na lang zoeken naar betekenis in Allen af kwam deze lichting afstuderende toneelschoolstudenten er uiteindelijk achter dat die er helemaal niet is. En om het ontbreken aan betekenis mag gelachen worden; lachen om onszelf, lachen om de herkenning van ons in de ander. Daarom pleiten zij voor het vieren van de zinloosheid en van de lach.

Trailer:

Speellijst
ma 13 juni – ArtEZ Arnhem, Zaal 1 (try-out)
di 14 juni – ArtEZ Arnhem, Zaal 1 (try-out)
do 16 juni – Stadstheater Arnhem (try-out)
vr 17 juni – Stadstheater Arnhem (première)
za 18 juni – Stadstheater Arnhem

Foto: Ad Hupkes.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Leer het nieuwe podiumtalent van ArtEZ Toneelschool kennen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*