Levensteken Plattenburg

Kunstenares Astrid Aries aan de Maria van Gelrestraat in Plattenburg © Zefanja Hoogers

In de wijk Plattenburg worden Levenstekens opgehaald: een community art project voor de wijk door beeldend kunstenaar Astrid Aries. Zij gaat vanaf 24 april t/m 22 mei tussen 10.00 – 14.00  iedere maandag en woensdag langs de voordeuren in gesprek met de wijkbewoners over wat hen getekend heeft voor het leven: mooie, ontroerende, verdrietige of gewoon grappige verhalen zijn inspiratiebronnen om door haar te worden omgezet in een tekening.

Op zaterdag 8 juni wordt van 14.00 – 17.00 uur het Levensteken project feestelijk afgerond. Iedereen is uitgenodigd in het buurtcentrum Plattenburg aan de Johan van Arnhemstraat om deel te nemen aan een kunstproeverij en diverse workshops. Na afloop mogen de deelnemers met hun levenstekening op de foto en deze vervolgens mee naar huis nemen.

Tijdens deze kunstproeverij worden alle bewoners van Plattenburg uitgenodigd om deel te nemen aan diverse workshops en om andere wijkbewoners te ontmoeten, maar ook om te ontdekken wat zij leuk vinden en vaker zouden willen doen.

Levensteken Plattenburg wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem, Rozet en buurtvereniging Plattenburg en is te volgen via Facebook.

Reacties