Literaire Helden

Schrijverscafé Oscar organiseert door heel Arnhem literaire avonden. Het eerstkomende evenement is een hommage aan de Literaire Helden en vindt plaats op donderdag 26 mei van 19 tot 21 uur in boekhandel Het Colofon. De toegang is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Misschien herken je dat wel: dat je een boek ziet en onmiddellijk wilt lezen, puur en alleen omdat er Die Naam op staat. Die naam van Die Schrijver waarvan je alles verslindt wat hij of zij heeft geschreven. Zo’n schrijver is nu een waarachtige Literaire Held – en het doet er niet toe wat een ander ervan vindt.

Heb je zo’n held? En wil je dat delen met anderen? Of ben je benieuwd naar de helden van anderen?

Tijdens de thema-avond over Literaire Helden worden schrijvers gevraagd het favoriete fragment van hun Literaire Held voor te dragen om daarna een zelfgeschreven stuk te declameren dat geïnspireerd is op de teksten van het idool.

Je wordt van harte uitgenodigd mee te doen. Laat dan wel even weten wie je Held is: stuur een mailtje naar rickkewal@gmail.com. Maar natuurlijk mag je ook gewoon komen luisteren.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Literaire Helden"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*