Luchtboogbeelden en kraagstenen te koop: Eusebius

De bouwplaats staat vol met beelden van de Eusebius © Zefanja Hoogers

De Eusebius heeft ze: luchtboogbeelden en kraagstenen. Aankomende zaterdag is de bouwplaats bij de kerk open, waar ze verkocht worden om bij te dragen aan de restauratie van de Eusebius.

Replica’s

In de wederopbouwperiode is de Eusebius hoger geworden dan hij ooit was. Maar al het beeldhouwwerk is destijds gemaakt van slecht materiaal, het erosiegevoelige turfsteen. De tientallen bijzondere beelden zijn afkomstig van de luchtbogen die over het dak van de kerk lopen. De beelden dienen ter decoratie, maar hebben ook een praktisch nut. Ze moeten de bogen verzwaren. De beeldhouwers kozen veelal voor bijbelse thema’s en figuren, maar in een moderne eigentijdse vorm. De vier hoofdthema’s zijn: de Ark van Noach, de Apocalyps en Apostelen, het Laatste Oordeel en (On)deugden en verspreiden van het Evangelie.

Ze zijn ondertussen verwijderd, worden gekopieerd met het duurzame Muschelkalkstein en worden al vanaf afgelopen zomer verkocht: ‘een stukje emotie-verkoop‘ aldus Gerda Mulder van de Stichting Eusebius Arnhem in de Arnhemse Koerier afgelopen zomer.

Inloop en verkoop op de bouwplaats

“Wie wil er nu géén ‘bazuinengel’ of ‘dwaze maagd’ in huis? Dat kan, want we verkopen de originele luchtboogbeelden van de Eusebiuskerk.” Wegens succes gaat de bouwplaats opnieuw open voor inloop & verkoop van de originele kraagstenen en luchtboogbeelden aanstaande zaterdag! De middelgrote kraagstenen én ornamenten kunnen, na de pinbetaling, meteen worden meegenomen naar huis.

Lees alvast meer in de verkoopbrochure op de website van de Eusebius.

Van 10.30u tot 15.00u, Kerkplein 1.

Reacties