Crowdfunding voor harnas Karel van Gelre verder via internet

Het harnas van Karel van Gelre © Jan Adelaar | fotografie

Vanaf vandaag is het mogelijk via internet donaties te geven voor de restauratie van het harnas van Karel van Gelre in de Eusebiuskerk. Er is via voordekunst.nl een campagnepagina aangemaakt met informatie en fotomateriaal over het beroemde harnas dat dateert uit 1515.

Stichting Eusebius

Sinds de start van de actie op 12 januari jl. is ruim € 2.000,- binnengekomen. Initiatiefnemer en vicevoorzitter Peter Berns van de Stichting Eusebius Arnhem is daar heel blij mee. De eerste 10% is binnen, dat is een mooi begin. Om de campagne breder uit te kunnen rollen is volgens hem internet onontbeerlijk. Dat gebeurt nu via Voordekunst.nl. Deze stichting is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector en wil op die manier het cultureel ondernemerschap bevorderen.

Voordekunst en provincie Gelderland

Omdat de provincie Gelderland partner is van Voordekunst, zal deze bij een succesvolle campagne een forse financiële bijdrage verlenen aan dit doel. Deze toezegging deed de Gedeputeerde voor Cultuur Josan Meijers eerder tijdens de startbijeenkomst in de Eusebiuskerk.

De Eusebiuskerk hoopt het benodigde bedrag van € 20.000,- binnen enkele maanden binnen te hebben.

Donaties zijn welkom via Voordekunst (*klik*)

Reacties