Maarten Tjallingii rijdt laatste koers als profrenner

De Arnhemse wielrenner Maarten Tjallingii heeft vandaag zijn laatste koers als wielrenner gereden. In Boxtel reed hij de Ster ZLM Toer.

Tegen de Telegraaf zei Tjallingii eerder deze week dat zijn afscheid als wielrenner geen Maarten Tjallingii-show hoeft te worden.
“Het is gewoon een kwestie van afzwaaien en met de volgende klus beginnen.”

Toch was er vanmiddag na afloop van de etappe speciale aandacht voor de 38-jarige wielrenner. Door zijn team Lotto NL-Jumbo werd Tjallingii in het zonnetje gezet.

Maarten Tjallingii zei na afloop dat hij zich dankbaar voelde. “Ik heb altijd de steun van mijn ploeg en mijn vrouw gehad.”

De Arnhemmer kan met genoegen terugkijken op de laatste wedstrijd. Teamgenoot Sep Vanmarcke uit de Lotto NL-Jumbo won de eindzege in Boxtel.

Tjallingii, een ex-mountainbiker, boekte zijn grootste succes in 2006. Toen won hij de Ronde van België. Een ander hoogtepunt in zijn 19-jarige carriere als profrenner bereikt Tjallingii een paar maanden geleden in zijn thuisstad Arnhem.

Op zondag 9 mei, bij de etappe van de Giro d’Italia die in Arnhem eindigde, kreeg de Arnhemse wielrenner de blauwe trui omgehangen voor de beste klimmer.

Foto: Maarten Tjallingii zondagmiddag met zijn zoontjes, na de wedstrijd in Boxtel. (Job van der Zon.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Maarten Tjallingii rijdt laatste koers als profrenner"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*