Volkshuisvesting Arnhem maakt werk van zonnepanelen

40.000 zonnepanelen op daken van huurwoningen. Dat is het ambitieuze doel dat woningcorporatie Volkshuisvesting zichzelf gesteld heeft.

Huurders van Volkshuisvesting kunnen zich aanmelden bij de vereniging Buurtzon Arnhem. Als lid van deze coöperatie plukken de huurders de vruchten van de opbrengst van de energie uit zonnepanelen.

Alle huurders van Volkshuisvesting hebben afgelopen tijd een brief gekregen waarin hen wordt opgeroepen zich aan te melden.

“Huurders van Volkshuisvesting kunnen kosteloos lid worden van BuurtZon en besparen zo op hun energierekening. De 40.000 zonnepanelen dragen bij aan een groener Arnhem”, aldus Volkshuisvesting.

“De leden van Buurtzon bepalen wat er met de opbrengst gebeurt”, schrijft directeur Breeman van Volkshuisvesting. “U kunt hiermee een project in uw wijk sponsoren, of ervoor kiezen het geld uit te betalen aan de leden.”

Het voordeel voor deelnemers aan het project kan oplopen tot 250 euro per jaar.

Volgens Volkshuisvesting is het project het grootste zonnepanelenproject in Nederland. Niet iedereen die zich aanmeldt krijgt overigens zonnepanelen op het dak. Waar de zonnepanelen geplaatst wordt, wordt later bepaald.

Het project gaat door wanneer minstens 2.000 huurders zich aanmelden. Buurtzon verwacht al aan het eind van dit jaar de eerste zonnepanelen te kunnen plaatsen. Het project is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de overheid.

Meer uitleg over de werking van Buurtzon is te vinden in onderstaand filmpje:

Foto: Zonnepanelen op het dak van Rozet. (Foto: Dakengevelgroen.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Volkshuisvesting Arnhem maakt werk van zonnepanelen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*