Markt voor een goed doel op Luthers Hofje

Het gras moet nog even gemaaid worden, maar aankomende zondag staat het Luthers Hofje in Klarendal vol met kleine kraampjes. De gehele opbrengst van de rommelmarkt gaat naar een goed doel. In Gambia wordt een gemeenschap ondersteund met het opzetten van een kleuterschooltje en een kampje. Iedere euro is daar welkom.

Stichting Nilakoto heeft vier seizoenen lang op de Kademarkten gestaan. Alle jaren hielpen vrienden en familie mee om die kramen daar te vullen. Veel draagvlak dus! Er werd per seizoen gerust duizend euro opgehaald, en als je weet dat je met €1,- vier stokbroden kunt kopen, met €25,- eet een grote familie een hele maand rijst en met €200,- leg je een complete vloer in een klaslokaal – dan is dat heel fijn geld. Zestig procent van de bevolking leeft er onder de armoedegrens.

Maar de Kademarkt is een stille dood gestorven en het inzamelen van spullen was na de laatste markt van september 2015 niet echt opgehouden. Daarom pakt Nilakoto nog één keer uit: uitverkoop! Naast prullaria zal er tegen een kleine vergoeding koffie, thee en wonjo te krijgen zijn. Wonjo? Limonade van hibiscus! Zelf gemaakt, typisch Gambiaans en trouwens ook heel gezond. Verder worden er ook nog poffertjes verzorgd van ‘Genoten op locatie‘. Een muziekje zal niet ontbreken: niet zomaar een rommelmarkt dus, en bovendien op een heel bijzondere locatie in de stad.

De stichting bedankt (dus) graag de bewoners van het Luthers Hofje die hun gemeenschappelijke voortuin beschikbaar stelden en het bewonersoverleg en het vrijwilligersteam van Klarendal voor kraampjes en de logistiek.

De gehele opbrengst wordt maandag overgemaakt naar de familie Sanyang in Gambia, zodat zij door kunnen met bouwen, tuinieren, kleuters een hapje eten geven en de gebouwtjes onderhouden.

Zondag 5 juni Luthers Hofje (ingang Hommelseweg) van 10u tot 16u. Iedereen welkom!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Markt voor een goed doel op Luthers Hofje"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*