Met Pasen rondleidingen in Koepelgevangenis ‘De Berg’

Foto: Rijksvastgoedbedrijf 'Restauratie van de Koepelgevangenis in 1981'

ARNHEM – Naast de mogelijkheid om in Koepelgevangenis De Berg een ‘Prison Experience’ te beleven, is het met de Paasdagen voor iedereen mogelijk om een rondleiding mee te maken.

Vanaf Goede Vrijdag 14 april tot en met Tweede Paasdag (17 april) kunnen geïnteresseerden kennis maken met het markante gebouw en ervaren hoe het leven in de gevangenis voor gedetineerden was.

Bezoekers kunnen een rondleiding door het gehele gebouw verwachten, waarbij alle facetten van 1883 tot 2016 worden behandeld, de rondleiding duurt circa 60 minuten.

Parkeren kan gratis op het terrein van de Koepelgevangenis en de entree (vanaf 4 jaar) bedraagt 6 euro. Kaarten worden uitsluitend online verkocht.

Vanwege de grote toeloop wordt geadviseerd om snel een ticket te reserveren via www.prisonexperience.nl.

Kijk hieronder naar de trailer van de rondleidingen:

 

De Koepelgevangenis

In de jaren 1882-1883 is de koepelgevangenis ‘De Berg’ aan de Wilhelminastraat in de wijk Lombok gebouwd. Een architectonisch uniek gebouw waarvan er drie voorbeelden in Nederland zijn te vinden. De andere twee staan in Breda en Haarlem.

De koepel is in 2015 en 2016 tijdelijk gebruikt door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) als een opvangvoorziening voor asielzoekers die in afwachting waren van een procedure. Om die reden werd de koepelgevangenis uit de verkoop gehaald.

Nu het COA geen huurder meer is, heeft het Rijksvastgoedbedrijf een openbare verkoop aangekondigd op de site biedboek.nl. De koepelgevangenis heeft nu nog steeds de bestemming ‘penitentiaire inrichting’, maar als zodanig al enige jaren niet meer in gebruik.

Het Rijk wil de gevangenis dus dit jaar openbaar verkopen en daarvoor is al een taxatie verricht waarvan de uitkomst geheim wordt gehouden. Verkoop is alleen mogelijk als een potentiële koper minimaal de taxatieprijs biedt of slechts een klein percentage daaronder.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Met Pasen rondleidingen in Koepelgevangenis ‘De Berg’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*