MODE IN BEELD in Rozet

Rozet staat in de maanden juni en juli in het teken van het thema MODE IN BEELD. Tijdens deze maanden kun je in Rozet inspirerende tentoonstellingen bekijken. Ook is er een breed activiteitenprogramma. Aankomende zaterdag is de aftrap met een MODEPARADE door de stad.

MODE IN BEELD wordt zaterdag 2 juni om 15.30 uur feestelijk geopend met een modeparade door de stad. Maar liefst 40 modellen showen in de parade de ontwerpen van designer David Paulus. Steltlopers en de opzwepende ritmes van Brassband SLR maken de modeparade compleet.

De parade start en eindigt bij Rozet, waar aansluitend de tentoonstelling MODE IN BEELD wordt geopend. Enkele exposanten lichten hun werk toe en schoenontwerper Jan Jansen vertelt over zijn liefde voor schoenen en de expositie Jan Jansen Shoe Treasures.

Tentoonstelling

De tentoonstelling MODE IN BEELD in Rozet laat je kennismaken met het werk van verschillende modeontwerpers en designers. Zo toont ‘Different by Rozet’ de ontwerpen van maar liefst elf creatieve designers. Voor ‘Jan Jansen Shoe Treasures’ stelde schoenontwerper Jan Jansen schoenen uit vijftig jaar ontwerphistorie beschikbaar aan ontwerpers en kunstenaars. Modeontwerper Liselore Frowijn ging voor ‘Close to you’ aan de slag met een enthousiaste groep jongeren om plastic tassen een tweede leven te geven als sieraad. In bibliotheek Presikhaaf, bibliotheek Kronenburg en Rozet worden foto’s van de sieraden getoond. Daarnaast laten verschillende fotografen en illustratoren hun visie op mode zien.

Gratis rondleiding

De tentoonstelling kan tijdens openingstijden van Rozet zelfstandig door bezoekers bezocht worden. Daarnaast worden er gratis rondleidingen van circa 30 minuten georganiseerd.

Woensdag 6 juni, 20 juni, 4 juli en 18 juli, 14.00-14.30 uur

Zaterdag 9 juni, 23 juni, 7 juli en 14 juli, 12.30-13.00 uur

Vooraf aanmelden voor de rondleiding is niet nodig.

Activiteiten

Tijdens MODE IN BEELD zijn er workshops voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld aan de slag met naald en gouden draad tijdens de workshop van de Golden Joinery, sla je slag in de pop-up store van Zipper Vintage Clothing of woon de lezing ‘Mode met Markus’ van de D3rde Verdieping bij en ontdek welke rol kleding speelde in het evangelie van Markus. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in het Erfgoedcentrum kleding ontwerpen voor de poppen in een oud poppenhuis.
In samenwerking met het Leger des Heils en de opleiding Fashion Specialist van Rijn IJssel verandert de biebbus in de maand juli in een kledingbus. Op 11 en 12 juli rijdt de bus door de wijken van Arnhem en kunnen inwoners komen shoppen. Voorafgaand zamelen we goede, schone tweedehandskleding in, in speciale boxen van het Leger des Heils. Deze staan in bibliotheek Presikhaaf, bibliotheek Kronenburg en Rozet.

Op rozet.nl/mode vind je het actuele aanbod.

Reacties