Morgen staking PostNL en protestmars over John Frostbrug

FNV'ers bij een protestmars in Brussel (Foto: Harry Gerritsen)

ARNHEM – Morgenvroeg om 08:00 uur leggen vijftig postbodes en voorbereiders hun werk bij de voorbereidingslocatie van PostNL aan de Johan de Wittlaan neer.

De medewerkers werken sinds een brand augustus vorig jaar in Nijmegen op de locatie van PostNL in Arnhem. Ze krijgen echter geen reistijd en reiskosten meer vergoed en daarom staken ze morgen hun werkzaamheden.

De FNV laat via onderhandelaar Ger Deleij het volgende weten: ‘De staking dinsdag kan leiden tot vertraging van de post.’

Dat zal overigens niet gelden voor rouwpost en medische post. Die poststukken zullen gewoon in behandeling worden genomen.

Tijdens de staking van de medewerkers van PostNL zullen zij een protestmars over de John Frostbrug lopen. Een medewerker die morgen gaat staken: ‘Wij lopen morgen over de brug, maar het is PostNL dat écht over de brug moet komen’.

De werksfeer op de locatie in Nijmegen was volgens de FNV vorig jaar al verziekt door niet correcte betalingen van overuren en ontslag van personeel terwijl de post op een drukke dag niet weg te krijgen was.

Ger Deleij (FNV): ‘In augustus brak er brand uit, waarna PostNL besloot niet meer op die locatie terug te keren. Medewerkers werden overgeplaatst naar Arnhem. Wij eisen dat de extra reistijd en reiskosten worden vergoed tot en met 2018.’

De postmedewerkers in Arnhem werken op een Voorbereidingslocatie (VBL), waar de voorgesorteerde post wordt aangeleverd. Ze maken de post per wijk kant en klaar voor distributie naar het verspreidingsgebied rondom Arnhem en Nijmegen.

Bron: FNV

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Morgen staking PostNL en protestmars over John Frostbrug"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*