Museum Arnhem, nu op verrassende plekken

Wegens verbouwingswerkzaamheden sloot Museum Arnhem op 19 november 2017 zijn deuren. Museum Arnhem breidt uit met een prachtig nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De vleugel steekt uit over de stuwwal in een spannend samenspel tussen kunst, natuur en uitzicht.

Programma 2018, online en op verrassende plekken

Museum Arnhem maakt zijn collectie ondertussen ook op andere manieren zichtbaar voor bezoekers en niet-bezoekers. Zo is het museum actief op online videokanaal ARTtube en heeft Museum Arnhem sinds begin 2017 een account op Instagram. Op Facebook en Twitter is er een gemiddelde groei van ruim 20% doorgemaakt. Museum Arnhem laat zijn gezicht verder op ludieke wijze en op verrassende plekken zien. Het museum zet zich ervoor in om de collectie buiten de museummuren zichtbaar te maken. Vanaf 28 januari 2018 gaat een deel van de sieradencollectie van Museum Arnhem in Alles of niets uit logeren bij CODA in Apeldoorn. Binnenkort opent Museum Arnhem het Stadspanorama op de vijfde verdieping van Rozet.

Verbouwing

Museum Arnhem is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van Arnhem. ‘Wij brengen kunst naar mensen toe: vanuit het hart. Wij zoeken daarbij steeds naar de verbinding: met u, met de stad en met het nu.’ Tijdens de verbouwing komen nieuwe tentoonstellingszalen, publieksruimtes en de monumentale koepel is straks het kloppende hart van het museum. Na de verbouwing opent het museum eind 2019 zijn deuren voor het publiek.

Bekijk de ontwerpen voor Museum Arnhem op de website van Benthem Crouwel architects – ook bekend van CS Rotterdam!

Reacties