Verkeerd gestalde fietsen: 13 weken in depot

Fiets weg? Wekelijks worden rond centraal station Arnhem verkeerd gestalde fietsen verwijderd. Sinds januari van dit jaar worden verkeerd geparkeerde, verwaarloosde of ongebruikte fietsen naar een nieuw depot gebracht aan de Nieuwe Kade. Het gemeentelijk depot voor verwijderde fietsen, scooters en brommers onder het Centraal Station wordt opgeheven.

Fietsen dertien weken bewaard

De fietsen krijgen eerst een label met het verzoek aan de eigenaar de fiets weg te halen. Gebeurt dit niet, dan wordt de fiets weggehaald. AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) is daarmee begonnen in het stationsgebied, maar zal in de loop van het jaar in heel de binnenstad actief zijn. Wrakken worden niet bewaard. Fietsen die na dertien weken niet zijn afgehaald worden eigendom van de gemeente en worden verkocht.

Fietsen die n√° 1 januari verwijderd zijn, kunnen worden afgehaald in het AFAC-depot aan de Nieuwe Kade 8 (naast 2Switch). Fietsen die vóór 1 januari 2018 door de gemeente zijn weggehaald en naar het depot onder het station zijn overgebracht, kunnen nog uiterlijk 1 april worden afgehaald. Eigenaren van verdwenen fietsten kunnen bij de depots hun fiets op afspraak en tegen betaling van een onkostenvergoeding van 35 euro afhalen.

Gratis stalling

Voor fietsen, brommers en scooters is de stalling onder het Centraal Station beschikbaar. De eerste 24 uur zijn met een OV chipkaart óf een identificatiebewijs gratis . Daarnaast is er een tijdelijke stalling in de Oude Stationsstraat, tegenover Pathé.

Lees er meer over op de website van de Gemeente Arnhem.

Reacties