Museum Arnhem op zoek naar publiekslievelingen

Museum Arnhem is op zoek naar de favoriete kunstwerken van het publiek. Vanaf vandaag mogen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk in het museum. Doel van de actie is om op deze manier een top 10 samen te stellen.

Museumdirecteur Saskia Bak en wethouder Elfrink brengen vandaag als eerste hun stem uit. Het museum wil een half jaar lang stemmen verzamelen.

Stemmen kan via een formulier of digitaal via de website van het museum. De uiteindelijke top 10 krijgt een prominente plek in het vernieuwde Museum Arnhem. Het museum wordt vanaf volgend jaar vernieuwd en uitgebreid met een nieuwe vleugel.

De collectie van Museum Arnhem telt meer dan 20.000 kunstwerken: schilderijen, foto’s, video-installaties, design, sieraden en beelden. Het gaat om werken met historische waarde maar ook om hedendaagse en moderne kunst.

Museum Arnhem heeft de wens om de presentatie van de vaste collectie anders vorm te gaan geven. Belangrijk vindt het museum om hierbij de stem van de bezoeker te verwerken in een nieuwe collectiepresentatie. Overigens verwacht het museum dit weekend al veel stemmen, het is namelijk Museumweekend. Dat betekent dat bezoekers gratis of tegen een lager tarief een museum kunnen bezoeken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Museum Arnhem op zoek naar publiekslievelingen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*