Muziek bij de Buren verhuist van december naar februari

2015, Wike op de Graslaan © Kathy van Gemeren

Arnhem is al zes jaar gewend om begin december hét huiskamerfestival van Nederland te beleven: Muziek bij de Buren. Naast ongeveer zeven steden, waarvan in 100 Arnhemse huiskamers verspreid door de hele stad, presenteert Arnhem dan wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent.

Van december naar februari

De organisatie heeft besloten de decemberdrukte te omzeilen en het feestje mee te nemen naar het nieuwe jaar. Schrijf daarom zondag 2 februari 2020 van 12:00 -18:00 uur vast in de agenda: de zevende editie van Muziek bij de Buren, waar je kunt luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft.

Nationale Muziek bij de Buren-dag

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Meedoen met Muziek bij de Buren?

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Arnhem is in handen van enkele betrokken bewoners. Samen maken wij op 2 februari van Arnhem één grote huiskamer!

Enthousiaste inwoners van Arnhem kunnen zich vanaf 18 oktober opgeven als huiskamer, muzikant, of als beiden! Inschrijven kan tot en met 1 december via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

 

 

Reacties