Muziek en poezie in de Koepelkerk

Dichteres Tjitske Jansen en violist Jasper le Clercq openen vanavond het culturele seizoen van de Volksuniversiteit Arnhem. In de Arnhemse Koepelkerk brengen zij samen een programma van po?zie en vioolmuziek met de titel ‘Behalve de koeien’ ten gehore.
Sinds 2004 treden Tjitske Jansen en Jasper le Clercq regelmatig samen op tijdens literaire festivals en muziekfestivals. Jansen en Le Clercq brengen zowel nieuw werk als gedichten uit ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’ en ‘Koerikoeloem’ ten gehore.

Le Clercq componeert muziek bij de gedichten van Jansen, die op haar beurt in haar voordracht met haar stem en haar woorden het vioolspel van Le Clercq begeleidt.
Ze staan stil bij de beste manier waarop je iets bewaart, bij het lot van een Teunisbloem, bij een machteloze prins, die zijn Doornroosje toeschreeuwt’ Van eenvoudig en verstild, tot uitgelaten zomers, tot swingende vette disco.

De voorstelling ’ Behalve de koeien’ is a.s. zaterdagavond 30 augustus vanaf 20.00 uur te zien in de Koepelkerk op het Jansplein 60 te Arnhem. De toegang bedraagt 10 euro. Aanmelden kan via de site van de Volksuniversiteit.

Foto: Gerjanne Tiemens

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Muziek en poezie in de Koepelkerk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*