Muziektheater De Plaats: een tweeluik in het kader van de mei herdenkingen

Muziektheater De Plaats brengt in het kader van de komende mei herdenkingen een tweeluik voor jong en oud over jonge mensen ten tijde van oorlog en vrede: Oude mensen begrijpen niks van oorlog ( 9+) en Onder ons (7+). Twee voorstellingen die de grote wereld die oorlog heet via het theater dichterbij, invoelbaar, spannend én begrijpelijk maakt.

Oude mensen begrijpen niks van oorlog (9+) is een voorstelling die speelt in het eigen De Plaats theater. Aan de hand van een Griekse tragedie gaan twee jonge mensen op zoek naar hoe ze de wetten van de tragedie kunnen veranderen, en de cirkel van wraak die om wraak roept kunnen doorbreken. Ik ben elf. Ik zou kunnen zeggen: ik begrijp er niks van. Van wraak, tragedie en oorlog. Ik zou ook kunnen zeggen: misschien begrijpen oude mensen er niks van. Omdat ze niet meer weten hoe het is om onschuldig te zijn.” Een spannende en moedige zoektocht naar het begin van vrede.

3 mei (start: 19.30), 4 mei (start: 15.30 en 19.15) en 6 mei (start: 14.30), De Transformatie-Plaats, Van Oldenbarneveldstraat 94-15, Arnhem.

In samenwerking met Theater na de Dam speelt De Plaats de voorstelling Onder Ons (7+). Een voorstelling die gemaakt is op basis van waargebeurde verhalen van nu oude Arnhemmers die jong waren toen de oorlog zich in het Arnhemse afspeelde. Onder ons wordt op locatie gespeeld door acht Arnhemse jongeren. Een voorstelling over pogingen tot verzet en de saamhorigheid die daarvoor nodig is.

3 en 4 mei, 19.00 uur én 21.00 uur, locatie De Stadskeuken, Beekstraat 40, Arnhem.

De voorstellingen zijn apart van elkaar te bezoeken.

Info en kaartverkoop: www.theaterdeplaats.nl

Reacties