Muzikanten melden zich voor Muziek bij de Buren

Laat je verrassen door de muzikaliteit van de stad in Arnhemse huikamers. Pieter Pennings: “Zonder versterking vraagt om subtieler spelen. Je wordt daarmee uitgedaagd dichter bij jezelf te komen.” Ambassadeurs vertellen waarom het zo bijzonder is tijdens Muziek bij de Buren dicht op de mensen te musiceren.

Tuncay is als saz speler én zanger lid van de wereldmuziek formatie KonFusion die vorig jaar de opening van het evenement Muziek bij de Buren in Arnhem verzorgde, hét huiskamerfestival van Nederland. Vorig jaar is hij na de opening uitgebreid langs huiskamers door de stad gegaan. “Elk adres heeft zijn eigen karakter, allemaal even kleurrijk. Het was heel warm om te zien, dat bijvoorbeeld mensen die elkaar niet eens kennen met zijn drieën op een tweezitsbank zaten. De muzikanten voelden zich alsof ze thuis waren. Het had allemaal een hele familiaire sfeer en vriendelijk.”

tuncay-arslan-zefanja

Tuncay Arslan – Zefanja.nl

Huiskamerfestival Muziek bij de Buren

Op zondagmiddag 11 december 2016 presenteert Arnhem in huiskamers door de hele stad, wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Minstens 120 huiskamers verdeeld over bijna alle Arnhemse wijken, worden omgetoverd tot een intiem podium. Hier kan je luisteren naar één van de drie optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats, van wereldmuziek tot rap. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Arnhem en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Arnhem op muzikaal vlak te bieden heeft. Omdat de gastvrijheid onbetaalbaar is, zijn de optredens vrij toegankelijk!

Ambassadeurs

Muzikanten met ervaring met dit huiskamerfestival vertellen allemaal op hun eigen manier waarom Muziek bij de Buren zo speciaal is. René Berman is solocellist bij het Gelders Orkest: “Er hangt in een huiskamer een speciale luisterstilte, die is heerlijk!” Percussionist Pieter Pennings van Banda Exota legt uit: “Zonder versterking vraagt om subtieler spelen. Je wordt daarmee uitgedaagd dichter bij jezelf te komen.” Opkomend artiest NankoSoul heeft ook al alle jaren ervaring met het festival: “Je speelt met meer nuance, en die wordt gehoord.” En tot slot heeft ook zanger Clarence Salah Schipper van de band John Frost een idee over deze intieme setting: “Een meet & greet in huiselijke kringen. Precies wat de wereld van vandaag nodig heeft.”

NankoSoul - Zefanja.nl

NankoSoul – Zefanja.nl

Muzikanten gezocht

Tuncay heeft hele mooie ideeën over muziek. “Muziek is ritme maken, net als ons hart dat doet. Figuurlijk zit muziek dus in onze ziel. Als we goed luisteren en voelen, is muziek er als basis en zonder oordelen en vooroordelen. Muziek is daarom belangrijk om samen te leven en elkaar te begrijpen. Tijdens Muziek bij de Buren is er ook nog eens geen hiërarchie tussen muzikant en publiek, dat raakt aan de mensen. We beheersen dan een andere spreektaal, maar muziek haalt die barrière weg. ”

Ook je stadsgenoten trakteren op het beste uit je muzikale repertoire in een Arnhemse huiskamer op zondag 11 december? Alle muzikanten zijn geschikt! Meld je tot en met zondag 16 oktober via www.muziekbijdeburen.nl!

Bewaren

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Muzikanten melden zich voor Muziek bij de Buren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*