My Life Story in de Gelderse Bibliotheken

Op 21 april heeft de aftrap van het My Life Story project plaatsgevonden. Dit multimediale project is ontstaan op initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid en is tezamen met de bibliotheken van Arnhem en CODA Apeldoorn ontwikkeld. Het project over mediawijsheid heeft landelijke aandacht getrokken.

Het is een bijzonder project, omdat het op innovatieve wijze op basis van samenwerking tussen bibliotheken en VMBO-scholen de leerlingen niet alleen leert omgaan met web 2.0 toepassingen, maar hen daarin ook begeleidt. Er is ruimte voor discussie over wat de leerlingen over zichzelf (en anderen) op internet zetten en wat het nut en rendement kan zijn van het publiceren van informatie op internet. Spelender- en lerenderwijs maken de leerlingen een overzicht van hun leven en hun gedroomde toekomst.

Bovenstaande videobeelden geven een impressie van de LAN-party in de MediaMoverBus van Biblioservice Gelderland, op de stoep van (en met medewerking van) de Openbare Bibliotheek te Heteren (met dank aan Yvon).

En nu we het toch over bibliotheken hebben, wist je dan de bibliotheken van Arnhem ook een eigen weblog hebben? Het is me nog niet helemaal duidelijk wie nu de biebblogger uit Arnhem is, maar juich het initiatief zeker toe!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "My Life Story in de Gelderse Bibliotheken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*