Naamwedstrijd snelfietsroute Arnhem – Wageningen

Doorkomst Giro d'Italia nabij Roermondsplein (Foto: Harry Gerritsen)

ARNHEM – Op 18 april wordt een deel van de snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen opgeleverd. Op die datum zal Maarten Tjallingii de nieuwe naam voor deze fietsroute onthullen. Om aan die naam te komen is er een wedstrijd georganiseerd. Tussen 23 maart en 5 april kan iedereen op Forum Gelderland een naam indienen voor de snelfietsroute.

Uit de ingediende namen kiest een jury, waarin Tjallingii zitting heeft, de tien beste namen. Tussen 10 en 15 april kan er dan op één van die tien namen worden gestemd. De indiener van de winnende naam krijgt een GoPro-camera.

De jury bestaat uit vijf mensen die allen het fietsen een warm hart toedragen. Het zijn Joke Luttik, teamleider bij de Wageningse universiteit, Natascha van der Plas, werkzaam bij Artez en fietsforens, Han ter Maat, wethouder voor onder andere het fietsbeleid in de gemeente Wageningen, Ivo Smit, bestuurslid bij de Fietsersbond en fietsdocent en Maarten Tjallingii, (ex)profwielrenner en (fiets)coach.

De snelfietsroute ‘begint’ bij hotel de Wereld in Wageningen, loopt vervolgens langs Kasteel Doorwerth en via Oosterbeek wordt over de Klingelbeekseweg Arnhem bereikt. Via de Hulkensteinse weg, Onderlangs, Oude Kraan ‘eindigt’ de route op het Roermondsplein.

Meer informatie is te vinden op de website over de snelfietsroute.

Bron: Slimopweg.nl

Reacties