Nacht van de Binnenstad 13 maart in Arnhem

Foto: Kennisnetwerk Binnensteden Gelderland

De provincie Gelderland en RUIMTEVOLK organiseren op maandagavond 13 maart in Arnhem de eerste Nacht van de Binnenstad. Het wordt een inspiratie- en netwerkevent met als ondertitel “van ‘Place to Buy’ naar ‘Place to Be’”.

Deze avond wordt speciaal georganiseerd voor ondernemers, professionals en politici die bezig zijn met het verbeteren van hun binnenstad of dorpskern.

De nacht – eigenlijk de avond, omdat de bijeenkomst om 18:00 uur begint en om 21:30 uur eindigt – is bedoeld voor professionals die werken aan een aantrekkelijke binnenstad of een vitale dorpskern.

Binnensteden verliezen hun aantrekkelijkheid door leegstand en het verdwijnen van voorzieningen. Maar binnensteden hebben ook veel unieke kwaliteiten zoals de centrale ligging en een historisch karakter.

Kunnen de Gelderse binnensteden zoals bijvoorbeeld de Arnhemse binnenstad een verandering ondergaan en transformeren van winkelgebieden naar multifunctionele gebieden? En kunnen ze aantrekkelijker worden voor meerdere functies naast het winkelen, zoals wonen en werken?

Inspirerende sprekers en bijzondere initiatieven zullen dat tijdens de Nacht van de Binnenstad laten zien. Ook de Arnhemse binnenstad zal deze avond onderwerp van gesprek zijn.

Deelname is gratis, maar vol is vol. De avond is inclusief soep en broodjes. Aanmelden kan via deze link. De avond vindt plaats in Luxor Live.

Het programma van de Nacht van de Binnensteden
Op het programma staan de volgende sprekers. Gedeputeerde Michiel Scheffer zal vertellen over de visie en inzet van de provincie Gelderland in de Gelderse binnensteden.

Trendwatcher Adjiedj Bakas gaat het hebben over de kansrijke trends en ontwikkelingen voor binnensteden. Ronald van den Hoff (Seats2Meet) liet zien waarom juist binnensteden kansrijke en waardevolle economische en maatschappelijke ecosystemen kunnen worden.

Desirée Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling bij BPD) zal vertellen waarom binnensteden tegelijk ook de woonwijken van de toekomst zijn en Sjors de Vries (directeur RUIMTEVOLK) laat kansrijke scenario’s en integrale aanpakken voor binnensteden de revue passeren.

Tot slot laten diverse Gelderse inspirerende initiatieven zien waar en hoe de transitie in de praktijk in volle gang is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nacht van de Binnenstad 13 maart in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*