Nieuw leven voor het oude V&D pand

Het interieur op de eerste verdieping van het oude V&D pand in 2018 © Zefanja

Het oude V&D pand aan het Johnny van Doornplein in de binnenstad stond al weer een tijdje leeg. Nadat het concern begin 2016 na bijna 130 jaar alle filialen in het land sloot vanwege een faillissement, deed eerst sport- en modeketen Topshelf een poging in het immens grote gebouw wat in 2006 was opgeleverd. Na anderhalf jaar sloten de deuren. Vervolgens doopte Leegstandbeheren.nl het om tot het Johnny van Doorn center, om (startende) ondernemers een kans te bieden op de begane grond. Ook deze deuren sloten binnen een half jaar. Nu meldt warenhuis TK Maxx zich.

Kantoor en outlet

Al afgelopen september kondigde de Gelderlander TK Maxx aan als nieuwe eigenaar: De verdiepingen worden kantoorruimte, outletketen TK Maxx vestigt zich met een winkel op de begane grond.

Persbericht:

Retailer TK Maxx opent in het voorjaar van 2020 het dertiende filiaal. Deze vestiging zal intrek nemen in de binnenstad Arnhem, aan de Roggestraat 32-38. Het oude V&D-pand wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. Na eerdere winkelopeningen van de unieke winkelformule in Apeldoorn en Nijmegen, is dit het derde filiaal in de regio. TK Maxx biedt het winkelend publiek van Arnhem een brede selectie aan mode, beauty en homeware artikelen, tot wel 60% goedkoper dan de adviesprijs.
Met het pand aan de Roggestraat komt er netto 1455m2 aan winkelvloer terug naar Arnhem. Tevens komen er veertig arbeidsplaatsen beschikbaar, waarvoor vanaf vandaag geworven wordt. TK Maxx staat erom bekend deze arbeidsplaatsen zoveel mogelijk in te vullen via het UWV.

Over TK Maxx

TK Maxx is onderdeel van TJX Companies, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. In Europa valt TK Maxx onder TJX Europe. Verdeeld over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Duitsland, Oostenrijk en Nederland zijn in Europa inmiddels meer dan 595 winkels geopend.

 

Reacties