Prinses Arnerijntje op tournee…….met een kopje thee

Prinses Arnerijntje tijdens de opening van het Sprookjesfestival © BeeArt

Herfstvakantie: het Sprookjesfestival is in volle gang in Arnhem en omstreken en duurt nog t/m zondag 20 oktober. Prinses Arnerijntje, het stralende hoofdpersonage van het festival gaat (bijna) dagelijks op tournee langs de zalen, theaters, buurthuizen, parken, kastelen, landgoederen, horeca gelegenheden, winkels en theaters. Ze drinkt daarbij vele kopjes thee.

Waar is ze de komende dagen te zien en wat gaat ze doen?

Woensdag 16 oktober

12.00 uur planten Lieveling landgoed Museum Bronbeek

13.30 uur bezoek voorstelling Cinderella in het Stadstheater Arnhem

15.00 uur Op Tournee met een Kopje thee bij Dudok Arnhem

vrijdag 18 oktober

14.30 uur Op bezoek bij Kasteel Rosendael, prinsen- en prinsessenrondleiding

zaterdag 20 oktober

12.30 Op Tournee met een kopje thee bij Hemels

14.00 uur Op bezoek bij LethDansant in Theater het Hof

zondag 20 oktober

Tussen 13.00 en 17.00 uur: Musis Kwartier sprookjeskoets, sprookjesfiguren en ieder heel uur prinses Arnerijntje

‘Toverstof’ dwarrelt over de stad Arnhem van 12 t/m 20 oktober! Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken. In vele hoeken en gaten vind je sprookjes om het Sprookjesfestival te beleven. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te zien in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang regeert.

Sprookjesfestival

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema ‘toverstof’ komt overal in terug. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op www.sprookjesfestival.nl!

Reacties