Nieuwe gebiedsconciërge voor het Korenkwartier

Op 3 april is de nieuwe gebiedsconciërge en gastheer in het Korenkwartier gestart. De in Arnhem geboren en getogen Bob Kuijer wordt de conciërge in het gebied. Hij vervult daarmee de rol van gastheer naar de bezoekers van het Korenkwartier. In zijn takenpakket zit onder andere het melden van zaken als graffiti en vernielingen, vuilniszakken die op straat staan en kleine reparaties oppakken. De conciërge blijft in ieder geval zes maanden an. De pilot is er op gericht om een bruisend gebied als het Korenkwartier beter beheersbaar te maken.

Financiële bijdrage van ondernemers

“Ik ben straks een verlengstuk van de ondernemers in deze buurt”, zegt de 51-jarige Arnhemmer Kuijer. Hij wil ondernemers verbinden: “Ik wil graag meehelpen an een geode onderlinge communicatie. Daarnaast ondersteun ik de ondernemers in het Korenkwartier bij de dagelijkse werkzaamheden”. De ondernemers leveren maandelijks een financiële bijdrage. Mede hierdoor is Bob’s inzet in ieder geval voor zes maanden gewaarborgd.

Uitdagend bruisend gebied

Kuijer gaat ook bezoekers ontvangen, helpen en informeren. Een echte gastheer in het Korenkwartier dus. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers een schone en prettige buurt waarderen en daardoor vaker terug komen. Het kloppend hart van het Korenkwartier, de Korenmarkt, kan wel wat enthousiasme gebruiken. Vandaar dat de partijen gezamenlijk met de ondernemers uit het kwartier verbeteringen doorvoeren. De inzet van een gebiedsconciërge en gastheer is hierbij een eerste stap.

Het project is geïnitieerd door Raymond Driessen van het bedrijf Smartvertizing, dat zich sinds jaar en dag inzet voor het Korenkwartier. De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de ondernemers, platform binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem en Ondernemersfonds Arnhem, financieel en in kennis en kunde.

Reacties