De Rijnboog plannen voor Arnhem sneuvelden en stukje bij beetje wordt de Zuidelijke Binnenstad aangepakt – want zo heet het gebied nu wat de binnenstad met de Rijn moet verbinden. Na o.a. Rozet, het Bartokpark met het Feestaardvarken, de Jansbeek die letterlijk verbindt, nieuwbouw aan de Broerenstraat (Het Paradijs) en de Rodenburgstraat, het verplaatsen van de markt naar De Markt, is nu de Nieuwstraat aan de beurt.
Café de Kroeg vierde Koningsdag in de Nieuwstraat enkele keren voor het laatst. In 2018 was dat dan ook echt zo. Vlak na Koningdag veilde Café de Kroeg zijn inboedel. Niet lang daarna kwamen de sloophamers. Nu is de Nieuwstraat bijna in handen van AM gebiedsontwikkelaar uit Utrecht. Uit het persbericht van AM, bedenker en ontwikkelaar van inspirerende en duurzame leefomgevingen:
Nieuwstraat, Het Kadehuis
Het Kadehuis komt vlakbij de plek waar de Jansbeek de Rijn in stroomt. Een markant gebouw met op de begane grond ruimte voor bijvoorbeeld winkels, horeca, een galerie of werkplekken. Daarboven is plaats voor circa 50 appartementen, variërend in een rijke mix aan woningtypen: van driekamerappartementen van 85 m2 met (inpandige) balkons tot luxe vierkamerappartementen van 100 tot 140 m2 en tenslotte penthouses van 140 tot 180 m2 met ruime groene dakterrassen en uitzicht op de Rijnkade. Ook voorziet het plan in een deelautoconcept. Het ontwerp is van architectenbureau Barcode. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek.
Levendigheid en Het Kadehuis
Het is de wens van de gemeente om meer levendigheid in het gebied te brengen, omdat dit bijdraagt aan de verbinding van de binnenstad met de Rijn. Door de toevoeging van de commerciële functies in de plint op de begane grond, wordt die levendigheid gerealiseerd.
Het Kadehuis wordt een plek voor alle Arnhemmers en krijgt een prettige identiteit en levendigheid. Het wordt een plek om plezierig te wonen, te werken en te ontspannen in een levendige en leefbare buurt. Een nieuwe ‘place to be’ in Arnhem bestaande uit zes karakteristieke panden met een indrukwekkende eigentijdse architectuur. Met bruisende arcades waar wordt gewerkt en genoten. Met groene daken en grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld. Prachtig om te zien én goed voor de duurzame stad.
Gedurfde duurzaamheid en Het Kadehuis
Met het maatschappelijke thema ‘Gedurfde duurzaamheid’ geeft AM invulling aan haar missie leefbare en aantrekkelijke gebieden te realiseren. Bij Het Kadehuis komt dit onder meer tot uiting door het gebruik van duurzame materialen bij de bouw. Bij oplevering zal het gebouw dan ook voorzien zijn van een zogenoemde NL Greenlabel certificering. Dit is een label dat garant staat voor een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan. Toekomstige bewoners zijn hiermee zeker van een duurzame en toekomstbestendige woning.
Op 16 december wordt symbolisch door wethouder Hans de Vroome de sleutel van het project overhandigd aan AM gebiedsontwikkelaar.
Reacties