Noenoe, Swaffelaar of gewoon Glutton? Wie weet een goede naam voor Arnhems nieuwe stofzuiger?

Sinds een paar maanden is in onze binnenstad de ‘Glutton’ te zien. Glutton is de officiële naam van de nieuwe mega-stofzuiger die in Arnhem rondrijdt.

De Glutton wordt door de gemeente Arnhem via het bedrijf Sight Landscaping ingehuurd om handmatig de stad schoon te houden. Hij wordt ingezet in de binnenstad, het Stationsgebied en hij kan zelfs de parken in.

De Glutton wordt elke dag ingezet, ook in het weekend. De bijzondere stofzuiger is volledig elektrisch en dus milieuvriendelijk!

Er zit een enorme sterke zuiging in. Zelfs volle blikjes frisdrank zuigt hij zo op en deze verdwijnen in zijn buik. Maar wat ook ideaal is, is dat het kleine afval tussen de stenen, zoals rietjes en peuken, opgezogen kunnen worden.

Het is een hilarisch gezicht om te zien hoe, net als thuis, mensen die op bankjes in de binnenstad zitten, met de benen omhoog gaan zodat er ònder de banken gezogen kan worden.

Kortom: de Glutton is een aanwinst voor Arnhem. Alleen die naam… een “Glutton”?? Wij maakten er op de redactie van Arnhem Direct al meteen een Stadsstofzuiger van, of de Stofslurper. Of ‘Noenoe’, de stofzuiger van de Teletubbies die er volledig op lijkt. Zelfs de naam ‘Swaffelaar’ kwam voorbij.

Wat vindt u? Is Glutton een goede naam? Of is er een leukere (bij)naam voor onze nieuwe stofzuiger te bedenken?

Reacties