Nog een paar weken tot de 1e SamenLoop voor Hoop in Arnhem!

{

Voor de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Arnhem breken nu spannende tijden aan. Want over 4 weken is het al zover; dan gaan we met z’n allen 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Op Sportpark ’t Cranevelt zullen teams 24 uur in estafettevorm lopen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en het Toon Hermans Huis in Arnhem. Maar het belangrijkste van dit weekend is dat we (ex)kankerpatiënten een extra steun in de rug geven, maar ook stil staan bij diegenen die zijn overleden aan kanker. Dit gebeurt nog te vaak en daarom is het belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan en om ervoor te zorgen dat er geld beschikbaar is voor onderzoek.

Bijna een jaar geleden ben ik in de organisatie van de SamenLoop voor Hoop gestapt als verantwoordelijke voor de commissie PR & Media. De reden waarom ik me inzet voor de SamenLoop is simpel: ik heb mijn vader aan kanker verloren en wil een steentje bijdragen aan een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd binnen de organisatie en nu, vier weken voor aanvang van de SamenLoop, zijn we met z’n allen keihard bezig om er een succes van te maken. Zo’n eerste keer een SamenLoop organiseren is een flinke klus, maar met dit team van vrijwilligers twijfel ik er niet aan dat we een geweldig weekend gaan beleven op 17 en 18 mei. Ik kijk er enorm naar uit!

De SamenLoop leeft enorm bij de deelnemers
Niet alleen de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen, ook de teams die meelopen doen hun stinkende best om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Afgelopen weekend was ik aanwezig bij de Team Captains Day, een bijeenkomst voor de teamleiders waarin ze informatie kregen over de SamenLoop en er ideeën werden uitgewisseld. Echt fantastisch om te horen hoe actief de teams zijn met bijvoorbeeld de verkoop van armbanden en het verspreiden van de kaarsenzakken. Maar ook andere acties zijn de afgelopen maanden gedaan: van het verkopen van kerstbakjes tot een heus benefiet-diner! Wat een enthousiasme! Wat me ook raakte die dag waren de persoonlijke verhalen achter de deelname aan de SamenLoop. Een ding dat duidelijk hierin naar voren kwam was de strijd die is/werd geleverd. En om toch te blijven vechten en om niet op te geven. Samen sta je sterk. Het is een cliché, maar zo is het wel.

Daarom sta ik op tegen kanker en zet ik me in voor de SamenLoop voor Hoop Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nog een paar weken tot de 1e SamenLoop voor Hoop in Arnhem!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*