Nog steeds geen aannemer stationsgebied Arnhem

Arnhem krijgt nog geen uitsluitsel over de toekomst van het stationsgebied. Spoorbeheerder ProRail heeft nog enkele weken nodig voor de zoektocht naar een aannemer die voor een redelijke prijs het door Ben van Berkel ontworpen stationsgebouw neer wil zetten aldus de Gelderlander.
In mei bleek dat de langdurige aanbesteding van het futuristische, bouwkundig gecompliceerde gebouw was mislukt. De enige aannemer die oren had naar de klus vroeg eerst twee keer het budget (zo’n 78 miljoen euro) en na aanpassingen en onderhandelingen resteerde een gat van 55 miljoen.

ProRail, verantwoordelijk voor de aanbesteding, en de gemeente Arnhem spraken toen af een tweede ronde te maken langs vijf bouwers die eerder afhaakten. Eind augustus moesten de resultaten van die poging bekend zijn. Die termijn blijkt nu niet haalbaar.

Er zijn inmiddels diverse scenario’s uitgewerkt, maar die moeten nog met een aantal partners worden besproken, zegt een woordvoerster van ProRail. Een van die scenario’s is dat de opdrachtgevers een groter risico voor hun rekening nemen.

In de eerste ronde was dat vooral voor de aannemer. Ook met de gemeente Arnhem, een van de opdrachtgevers voor het stationsgebied, moet nog een gesprek volgen. Wethouder Willem Hoeffnagel heeft het dossier inmiddels overgenomen van de opgestapte Sander van Bodegraven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nog steeds geen aannemer stationsgebied Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*