Ondernemers Johan de Wittlaan vragen oplossing voor betaald parkeren

De gemeente Arnhem denkt na over een alternatief voor de plannen met betaald parkeren in een deel van het Spijkerkwartier. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering in het stadhuis.

De Spijkerbrigade, het bestuur van het bewonersoverleg in het Spijkerkwartier, had de gemeente Arnhem laten weten dat zij betaald parkeren op de Johan de Wittlaan en in het nabijgelegen Statenkwartier zag als een oplossing.

Aan de hand van dit advies heeft de gemeente Arnhem plannen ontwikkeld. Nu blijkt dat de mening van de Spijkerbrigade niet wordt gedeeld door bewoners en met name ondernemers op de Boulevard Heuvelink en de Johan de Wittlaan.

Ondernemers melden dat de maatregel hen al tonnen aan omzet heeft gekost. Zo zou beddenwinkel Topsleep al 250.000 euro zijn misgelopen. De ondernemers voelen zich bovendien gepasseerd: de wijkvereniging heeft hen helemaal niets gevraagd. De Spijkerbrigade heeft op eigen houtje gehandeld.

Volgens de ondernemers is Parketland aan de Boulevard Heuvelink zelfs ten onder gegaan aan de parkeermaatregelen. “Het is nu vooral ook moeilijk om nieuwe klanten binnen te halen”, meldt de eigenaar van de nabijgelegen meubelzaak Aro aan Ik Hou van Arnhem.

De ondernemers erkennen overigens dat maatregelen noodzakelijk zijn om de parkeerdruk te reguleren. Veel werknemers van met name overheidsinstellingen in de buurt parkeren steeds vaker hun auto in dit deel van het Spijkerkwartier.

hierdoor wordt het vooral overdag voor aanwonenden steeds moeilijker hun eigen voertuig voor de deur te zetten.

Omdat bewoners en ondernemers in het Spijkerkwartier aan de bel trekken, wil de gemeente met alle betrokkenen in gesprek. De gemeente wil onderzoeken of er een een blauwe zone op de Boulevard Heuvelink en de Johan de Wittlaan kan komen.

(Met dank aan: Ik Hou van Arnhem.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ondernemers Johan de Wittlaan vragen oplossing voor betaald parkeren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*