Jan Timman en Hans Böhm bij schaakdag in Rozet

Schaakgrootmeesters Jan Timman en Hans Böhm zijn zaterdag 25 juni aanwezig op de schaakdag die door de Oostelijke schaakbond wordt georganiseerd in Rozet.

De aftrap vindt om 10.00 uur plaats met een groot buitenschaakspel op het plein voor Rozet. Het schaken op het buitenspel zal van deskundig commentaar worden voorzien.

Op hetzelfde moment nemen de Arnhemse schaakgrootmeester Jan Timman en de 17-jarige Apeldoorner Thomas Beerdsen het in simultaans op tegen OSBO-leden en voorbijgangers. Dat gebeurt op de derde etage van Rozet.

In het Auditorium laat Hans Böhm om 14.00 uur de geheimen van de koning in het schaakspel zien. Dat gebeurt in een interactieve sessie aan de hand van partijstellingen.

Het schaakevenement eindigt rond 16.00 uur op het plein voor Rozet met een schaakpartij tussen Hans Böhm en de kersverse voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, Marleen van Amerongen, op het buitenschaakspel.

Met de schaakdag in Rozet viert de Oostelijke schaakbond haar 70e verjaardag. Dat jubileum viert de OSBO op zaterdag 25 juni samen met de 125-jarige Arnhemsche Schaakvereeniging.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Jan Timman en Hans Böhm bij schaakdag in Rozet"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*