Ontwikkellocatie Broerenstraat verkocht aan ontwikkelaar Stadswaarde

ARNHEM – De grote interesse van ontwikkelaars om het wederopbouwcomplex aan de Broerenstraat aan te kopen heeft geleid tot een nieuwe eigenaar van het complex.

Het complex dat 17 appartementen en 5 commerciële ruimten op de begane grond omvat, is verkocht aan vastgoedontwikkelaar Stadswaarde.

Stadswaarde richt zich op de binnenstedelijke ontwikkeling van duurzame en intelligente gebouwen voor wonen, werken en winkelen in de Randstad, Brabantse Stedenrij en de regio Arnhem-Nijmegen.

De gemeente Arnhem ontvangt door de verkoop een bedrag van minimaal € 1,5 miljoen want dat was de ondergrens voor biedingen. Die konden tot en met 3 mei jl. worden uitgebracht. Het was de wens van de gemeente dat het complex uit de wederopbouwperiode behouden zou blijven.

Op de website van Strijbosch Thunnissen Makelaars zegt de directeur van Stadswaarde het volgende over de aankoop van het woon-/winkelcomplex:

“Wij zijn blij met de verwerving van het pand aan de Broerenstraat”, aldus directeur Jeroen Messemaeckers. “Het pand ligt op een prachtige locatie in de binnenstad, op één van de plekken waar de Middeleeuwse Sint Jansbeek weer wordt aangelegd, schuin tegenover het Focus Filmtheater dat nu in aanbouw is.”

Stadswaarde zal binnenkort haar plannen met betrekking tot ontwikkeling van de locatie bekend maken. Die plannen worden gemaakt door LEVS Architecten uit Amsterdam.

‘As is, where is’
In maart waren er rondleidingen in het complex voor geïnteresseerde projectontwikkelaars. Dat waren er ongeveer twintig en ruimschoots meer dan waar de gemeente op gerekend had.

De slechte staat van het complex, deels ook voorzien van asbest, en de verkoop ervan onder de noemer ‘as is, where is’ heeft koper Stadswaarde niet afgeschrikt. In de verkoopbrochure stand dat als volgt beschreven:

“Het object zal worden verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort.”

“Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering”, waarschuwt de gemeente ook nog.

Verder is koper verplicht om voor eigen rekening het pand aan te laten sluiten op stadswarmte. De kosten per woning, € 3.481 euro exclusief BTW. Voor Stadswaarde was dit alles geen belemmering om tot de aankoop van het complex over te gaan.

Bron: Strijbosch Thunnissen Makelaars

Lees hieronder ook een eerder artikel op Arnhem Direct over het woon-/winkelcomplex aan de Broerenstraat:

https://www.arnhem-direct.nl/berichten/grote-interesse-voor-wederopbouwpand-broerenstraat/

Reacties