Open Dag Voedselbank Arnhem

Voedselbank NL via LinkedIn

Voedselbank Arnhem opent op 19 oktober a.s. van 11.00 tot 15.00 haardeuren van hetdistributiecentrum op bedrijventerrein Het Broek en de winkel in Arnhem-Zuid.

Eens in de 4 jaar organiseert Voedselbank Arnhem een open dag. Dit is hét moment om met eigen ogen te zien hoe de voedselbank werkt en waarom de voedselbank ook in Arnhem voor veel huishoudens hard nodig is. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de nationale week van de voedselbanken van 15 tot 21 oktober2019.

Het is de eerste keer dat de winkel in Arnhem-Zuid meedoet met de open dag. In de winkel, die sinds 2017 bestaat, krijgen klanten van de voedselbank geen gevulde krat mee,maar mogen ze zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. Deze nieuwe opzet is een groot succes.

Wat is er te zien en te doen?

Er zijn rondleidingen,activiteiten voor de kinderen, hapjes, drankjes en informatiestands.

—Distributiecentrum, Bruningweg 7

Het hele distributiecentrum is open voor bezichtiging. Bezoekers kunnen bij vrijwilligers van Voedselbank Arnhem terecht met al hun vragen. Vragen over bijvoorbeeld de logistiek, waar voedselbanken precies hun eten inzamelen, hoe kratjes worden gevuld en hoe de voedselbank omgaat met voedselveiligheid.Ook voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken. Zo kunnen ze een vrachtwagen of koelcel van binnen bekijken en ontdekken wat er in een voedselkrat zit.Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

—Winkel Arnhem-Zuid, Overmaat 10

Bezoekers kunnen een rondje maken langs de goedgevulde schappen met rijst, koekjes, flessen frisdrank, vlees, vis, groente en fruit. Vrijwilligers van de voedselbank staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

De komende weken zal via posters, website en social mediapromotie worden gemaakt voor deze open dag.

Over Voedselbank Arnhem

Elke week krijgen 1200huishoudensin de regio Arnhem een voedselpakket in aanvulling op hun beperkte budget.

Voedselbank Arnhem is het regionaal distributiecentrum voor Gelderland en het oostelijk deel van de provincie Utrecht. Elke week levert Voedselbank Arnhem aan 25voedselbanken ongeveer de helft van de inhoud van hun voedselpakketten. Daarnaast heeft het 17eigen uitgiftepunten in de regio Arnhem. Bij de Voedselbank Arnhem werken 450vrijwilligers; van bestuur tot heftruckchauffeur, allemaal onbetaald.

Klanten van de voedselbank in Arnhem-Zuid kunnen sinds 2 jaar zelf winkelen in de winkel.Ze krijgen geen gevulde kratten mee, maar mogen zelf uitkiezen wat ze willen hebben. De winkel in Arnhem is de eerste van zijn soort in Gelderland. Van maandag tot vrijdag maken dagelijks ongeveer 70 klanten gebruik van de winkel.

De voedselbank gaat voedselverspilling tegen door ervoor te zorgen dan overtollig, maar prima voedsel niet weggegooid hoeft te worden.Naar schatting redden alle voedselbanken in Nederland samen 1,5% van het voedsel dat anders verspild zou worden.

Reacties