Originele tekeningen Paulus de Boskabouter te koop bij online veiling

Tot en met zondag 12 juni kan er nog geboden worden op ruim honderd originele tekeningen van Paulus de Boskabouter; een schepping van de Arnhemse striptekenaar en poppenmaker Jean Dulieu.

Op de online veilingsite Katawiki worden in totaal 132 verschillende werken van Dulieu geveild. Sommige van de werken hebben op dit moment een bod van een paar tientjes, zoals een potloodschets van een kerkje. Maar de meeste aangeboden tekeningen kosten heel wat meer. Vaak veel meer.

Een originele aquarel van Paulus de Boskabouter uit de jaren zestig staat op dit moment op 502 euro. De aquarel moet volgens de veilingmeester tussen de 650 en 850 euro opleveren.

Het is niet eens de duurste tekening op de veilingsite. De aquarel “Paulus schrikt van de rookworm” heeft op dit moment een bod van 1.601 euro.

Paulus de boskabouter begon als strip in de krant. Later kwamen er hoorspelen op de radio. In de jaren zestig en zeventig was Paulus de Boskabouter te zien als poppenserie op televisie.

Jean Dulieu, geboren als Jan van Oort, overleed tien jaar geleden. Samen met Marten Toonder en Hans Kresse geldt Dulieu als een van de grootste striptekenaars van Nederland.

Als eerbetoon aan de tekenaar staat in het Gravinnenbos in Arnhem een beeld van Paulus de Boskabouter.

Afbeelding: Catawiki.nl.
Nieuws via Omroep Gelderland.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Originele tekeningen Paulus de Boskabouter te koop bij online veiling"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*