Pleyade heeft zin in de toekomst

De homepage van Pleyade

Expositie over verleden, heden en toekomst van de ouderenzorg

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan van vijf (van de twaalf) locaties organiseert Pleyade de expositie Zin in de Toekomst in Rozet. Verleden, heden en in het bijzonder de vooruitzichten in de ouderenzorg worden in beeld gebracht. Bij Pleyade staat eigen regie voor bewoners centraal, evenals (werk)plezier voor medewerkers en vrijwilligers. In de expo staan innovatieve ontwikkelingen die daaraan bijdragen letterlijk op een sokkel. Want oud worden kan heel leuk zijn!

Tentoonstelling in Rozet

De expositie Zin in de Toekomst is van vrijdag 1 t/m zaterdag 30 november te zien in de hal van Rozet in Arnhem en is gratis te bezoeken door iedereen. Alle aspecten van de ouderenzorg van Pleyade worden in een museale en vooral zeer toegankelijke stijl getoond. Innovaties, zoals belevingskussen VITA en zorgkat Kitty, worden afgewisseld met filmbeelden van het Pleyade Gala in 2018 en foto’s van het bezoek van koningin Beatrix in 2009. Ook de trotse medewerkers en huidige bewoners van Pleyade ontbreken niet in deze expositie.

“Met deze expositie willen we bezoekers laten ervaren hoeveel er veranderd is in de ouderenzorg in de afgelopen decennia. Op het gebied van technologie en woonomgeving, maar ook als het gaat om de manier van werken en de omgang met ouderen. Het is fantastisch om in de ouderenzorg te werken en dankzij alle ontwikkelingen wordt het in de toekomst alleen maar leuker. Voor ouderen bewijst het dat je niet thuis hoeft te blijven wonen om een mooi leven te hebben. De mogelijkheden, onder meer bij Pleyade, bieden een fijn thuis, wonen met extra zorg en zekerheid wanneer je dat nodig hebt. Wij hebben zin in de toekomst”, aldus bestuurder Floor de Vroome.

Zorg van de toekomst: nu belangrijk

Pleyade is ambitieus als het gaat om zorginnovatie. De koers van Pleyade is: niet afwachten, maar initiatief nemen en een actieve bijdrage leveren aan ontwikkelingen. Dit gebeurt onder andere in het Pleyade Innovatie Team (PIT). Dit team, bestaande uit experts van Pleyade en de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelt ondersteunende technologie waarmee het leven van dementerende ouderen én de zorgverlening makkelijker gemaakt kunnen worden. Klik hier voor alle innovaties. In de expo is extra ruimte gegeven aan alle innovaties in de ouderenzorg, zowel vanuit technologisch perspectief als innovaties in menselijke aandacht.

Reacties