Projecten van ‘Arnhem voor Vluchtelingen’ succesvol

Foto: Facebook-pagina Arnhem voor Vluchtelingen

Arnhem voor Vluchtelingen (AVV) is een initiatief van betrokken Arnhemmers die vluchtelingen hier een warm welkom willen heten. Samen met Arnhemmers en Arnhemse organisaties brengt AVV vraag en aanbod op het gebied van hulp bij elkaar.

De initiatiefgroep zorgde ook voor een ‘buddyproject’ om vriendschap te bevorderen tussen vluchtelingen en Arnhemmers. Dat project heeft vier maanden geduurd en Human maakte hier een reportage over en interviewde Zohal Rezaie van de Stichting Arnhem voor Vluchtelingen over de successen van het project.

Niet iedere buddy-relatie bleek een succes te zijn, soms doordat een vluchteling moest verhuizen, soms door een te grote taalbarrière, maar ook omdat het niet klikte, aldus Rezaie. Toch zijn er veel contacten gelegd, voor korte en lange duur en daar is de Stichting erg blij mee.

Inmiddels zijn veel vluchtelingen niet meer weg te slaan in Arnhem omdat ze zich er thuis voelen. Ze hebben een netwerk opgebouwd en willen niets liever dan echte Arnhemmers worden. Dat komt mede door de betrokkenheid die de Arnhemmers ten aanzien van de vluchtelingen hebben getoond. Zohal Rezaie is dan ook eigenlijk wel trots op haar stad.

Nieuwe projecten

Een tweede buddyproject wordt momenteel opgezet om opnieuw Arnhemmers te koppelen aan jonge vluchtelingen. Bij de informatie-avond over dat nieuwe project was er een volle zaal.

Een ander project dat door de Stichting wordt opgezet is gericht op het verrichten van vrijwilligersklussen door bewoners van Asielzoekerscentrum Elderhoeve in Arnhem. Dit project, ‘Aan de slag’ genaamd, wordt in samenwerking tussen Vrijwilligerscentrale Arnhem en Arnhem voor Vluchtelingen, in navolging van landelijke succesvolle voorbeelden, nu ook in Arnhem uitgerold.

De Stichting Arnhem voor Vluchtelingen is volgens Rezaie trots op de dingen die zij in Arnhem hebben bereikt. Meer informatie over de Stichting is te vinden op hun eigen website of Facebook-pagina.

Klik op de onderstaande link voor de reportage van Human over de Stichting Arnhem voor Vluchtelingen:

http://www.human.nl/we-doen-het-zelf-wel/afleveringen/aflevering-4.html

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Projecten van ‘Arnhem voor Vluchtelingen’ succesvol"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*