Psychiatrische patiënten in ons midden

Soms krijgen Arnhemmers nieuwe buren. Dat gaat niet altijd goed. Bert doet ons zijn verhaal.

“Ik ervaar al meer dan een jaar ernstige geluidsoverlast van mijn bovenbuurvrouw in de binnenstad. Zij heeft zowel waarschuwingen gehad van de politie als van woningbouwvereniging Portaal, maar de overlast houdt gewoon aan. Veel harde muziek en geschreeuw tot diep in de nacht.”

Dieptepunt

“Zaterdag 19 oktober was een dieptepunt. Nadat mijn bovenbuurvrouw uit haar raam stond te schreeuwen, heb ik haar toegeschreeuwd, dat ze haar bek moest houden; ja sorry, maar ik kon het niet langer verdragen… Een kwartier later, om 22.00 uur, hoorde ik een harde klap in mijn tuin, er viel iets naar beneden of werd bewust naar beneden gegooid. Ik het donker kon ik niet zien wat… Pas zondagmorgen zag ik dat er een leren eetkamerstoel en een betonnen Boeddha-beeld van circa 30 cm hoog in mijn vijver waren gegooid, die zich circa 3,5 tot 4 meter vanaf de gevel van mijn huis bevindt.”

“Ik heb de wijkagent gevraagd haar hiervoor een proces-verbaal te geven, maar zijn reactie was: ‘Dat kan ik helaas niet doen, want ik heb het niet waargenomen en ik weet ook niet of het een bewuste actie is geweest… Mevrouw zou per ongeluk tegen het Boeddha-beeld aangestoten kunnen hebben…’ ”

“Ik vind deze reactie werkelijk niet te geloven en onaanvaardbaar! Ik heb in overleg met het Juridisch Loket dan ook besloten een klacht in te dienen tegen deze wijkagent. Ik ga ook aangifte doen tegen mijn bovenbuurvrouw, want er zijn persoonlijke eigendommen in mijn tuin beschadigd.”

Instanties versus burger

“Ondertussen ga ik hier zelf helemaal aan onderdoor, ik ben doodop en trek het gewoon niet meer. Steeds dat lawaai boven mijn slaapkamer, soms tot 05.30 uur ’s nachts! Alle instanties zeggen, dat ze er mee bezig zijn en dat ik geduld moet hebben, maar ik trek dit gewoon niet meer!

P.S. Omdat er psychiatrische problematiek speelt bij mijn bovenbuurvrouw gaat alle aandacht van de betrokken instanties naar haar uit; niemand heef oog voor hoe dit alles zowel geestelijk als lichamelijk bij mij binnen komt en wat dit met mij doet…”

Het gaat maar door:

“Een week later was het weer raak en heeft mijn bovenbuurvrouw nog meer spullen in mijn tuin en vijver gegooid; een paar herenschoenen, een groot stuk schuimrubber en een smerig toilet-/badkamerkleedje. Ik ga nu niet alleen aangifte doen vanwege schade aan persoonlijke eigendommen in mijn tuin, maar ook vanwege bedreiging, intimidatie en geweld. Want ik denk dat haar acties wel onder deze noemer samen te vatten zijn.”

“Mijn andere bovenburen maken zich ernstig zorgen over hun veiligheid en ikzelf ook, want deze bovenbuurvrouw is werkelijk tot alles in staat, ik denk zelfs tot brandstichting… Een zeer gevaarlijke situatie, maar de politie doet helemaal niets. Daarom ga ik een brief schrijven aan burgemeester Marcouch, hij heeft sinds het in werking treden van de zogenaamde ASO-wet in 2017 de bevoegdheid om een inwoner een gedragsmaatregel op te leggen of zelfs zijn/haar huis uit te zetten.”

Mijn vijver op zaterdagmorgen 26 oktober 2019, na de tweede actie van mijn bovenbuurvrouw. Voor de zekerheid heb ik mijn eigen tuinbeelden, die op de rand van de vijver stonden, maar binnen gezet.

 

Reacties