PvdA-politici in actie voor personeel Primark

Bij de opening van Primark op 30 september 2014

ARNHEM – Morgen vragen Tweede Kamerlid John Kerstens en Europarlementariër Paul Tang (PvdA) aandacht voor de slechte werkomstandigheden voor het personeel bij kledingwinkel Primark in de Arnhemse binnenstad. Zaterdagmiddag vanaf 12:30 uur zijn de beide PvdA-politici bij het Arnhemse filiaal in de Ketelstraat aanwezig.

Te hoge werkdruk, bij ziekte verplicht doorwerken en onredelijk management blijken bij de Primark in Arnhem aan de orde van de dag. Dat blijkt uit een enquête die vakbond FNV uitvoerde onder het personeel van de modeketen.

“Het is een duidelijk voorbeeld van wat nou precies n√≠ét fatsoenlijk werk is,” zegt Kamerlid John Kerstens, zelf Arnhemmer. “De afgelopen jaren in de Kamer heb ik me steeds ingezet voor goede arbeidsomstandigheden voor iedereen en dat zal ik blijven doen, zodat ook werkgevers zoals Primark hun verantwoordelijkheid nemen – of daartoe gedwongen worden als dat nodig is.”

Kerstens en Tang zullen bij het winkelend publiek aandacht vragen voor de werkomstandigheden bij Primark en ook vragen welke werkgevers wél een held zijn voor hun werknemers.

Bron: PvdA afdeling Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "PvdA-politici in actie voor personeel Primark"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*