Record aantal basisscholen op schoolvoetbaltoernooi 2010

Woensdag 24 maart begint in Arnhem weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Dit keer doen maar liefst 57 basisscholen mee, die in totaal net als vorig jaar ruim 5.000 kinderen afvaardigen. De wedstrijden vinden plaats op de velden van Arnhemia, Arnhemse Boys, AZ 2000, Eendracht, FC Presikhaaf, ESCA, de Paasberg, Eldenia, SML en ESA. De organisatie is in handen van Sportbedrijf Arnhem, bijgestaan door vrijwilligers van de 10 genoemde amateurclubs en studenten van ROC A12.

Op 24 maart staan 88 jongenselftallen en 96 meisjesteam aan de aftrap van de voorrondes. Zij proberen een plaats in de kwartfinale te bemachtigen, die 1 week later wordt gespeeld. De halve finales zijn 7 april, de finale wordt gespeeld op 18 april in Gelredome, als voorwedstrijd van het duel tussen Vitesse en Roda JC. Op 28 april spelen 267 teams uit de groepen 3 tot en met 6 in speciale poules hun schoolvoetbaltoernooi. De winnaar van elke poule gaat naar huis met een beker.

Naast het recordaantal deelnemers kon Sportbedrijf Arnhem ook bekend maken dat voor een periode van 3 jaar Albert Heijn zijn naam als sponsor aan het evenement heeft verbonden. Alle deelnemers krijgen een appel en een drankje, terwijl daarnaast 150 nieuwe jacks en 500 trainingshesjes beschikbaar worden gesteld. Albert Heijn wil graag een actieve maatschappelijke rol spelen op het gebied van gezondheid en een positieve bijdrage aan de buurt leveren, door het ondersteunen van lokale activiteiten. ‘s Lands grootste kruidenier heeft daarom de winnaars van de Fairplay-bokaal uit Noord en Zuid een fantastische barbecueparty in het vooruitzicht gesteld.

Het persbericht vermeldt niet of de deelnemers op de genoemde speeldagen ook nog voetbalplaatjes kunnen ruilen.

(Op de videobeelden de Anne Frank School in actie op het schoolvoetbaltoernooi van 2009)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Record aantal basisscholen op schoolvoetbaltoernooi 2010"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*