Rita Hayworth in ‘nachtclub’ Luxor

Celluloid Fever: The Goddess was een groot succes deze zomer op festival De Parade 2008. In alle grote steden hebben in totaal ruim 4500 bezoekers de voorstelling bezocht. Vanavond wordt de voorstelling voor de allerlaatste keer(!) opgevoerd in de grote zaal van Luxor.
?Mannen?, zucht Rita Hayworth, ?ze kunnen je maken en breken. Maar mij kunnen ze niet maken, want ik ben al gemaakt. Mij kunnen ze niet breken. Ik ben al gebroken.? Het verhaal van de aftakeling van actrice Rita Hayworth staat centraal in de productie Celluloid Fever: The Goddess.

Het is een spannende mix van 360-graden filmprojectie, live-muziek en theater ge?nspireerd op Hollywoodlegende Rita Hayworth. Het publiek treedt binnen in een glamorous nachtclub en wordt meegezogen in een wereld van macht, afhankelijkheid, oorlog en liefde. Uniek in deze productie is de samenwerking met de Nederlandse band Coparck. Zij hebben speciaal hiervoor muziek gecomponeerd en treden live op in The Goddess als band en als filmsterren. De indringende muziek in combinatie met prachtige beelden en overweldigend theater nemen je mee in een droom die langzaam werkelijkheid wordt.

The Goddess is het eerste deel van de trilogie Celluloid Fever, een drieluik over schoonheid, identiteit en maakbaarheid, over de mens van nu met zijn strijd tegen eenzaamheid en het verlangen naar verbondenheid. Het tweede deel The Freak is gebaseerd op de bizarre groteske vaudeville uit de jaren ?30 en The Mermaid op de extravagante technicolor waterballet films uit de jaren ?50. Deel twee en drie gaan vanaf 2009 in premi?re.

‘Het is dat het publiek de gehele voorstelling al staat, anders zou je voor deze voorstelling uit je stoel springen voor een staande ovatie.’ de Volkskrant

zaal open: 20:30 uur
aanvang: 21:15 uur
tickets: ? 15.00

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Rita Hayworth in ‘nachtclub’ Luxor"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*