Stank in de binnenstad

In het centrum van Arnhem kan het de de komende anderhalve maand flink stinken. Voor een grote controle spuit een bedrijf schoon water door het riool. Door de hoge druk waarmee dat gebeurt, kunnen er waterspetters en stank uit toilet, gootsteen of putjes komen.
Als een stuk riolering is schoongespoeld maakt een rijdende robotcamera opnames van de binnenkant van het rioolstelsel. Aan de hand van de beelden kijken specialisten of er maatregelen nodig zijn om het riool te verbeteren, en wat voor een maatregelen dat moeten zijn.

De rioolinspecties, die van 15 september tot en met 31 oktober duren, zijn een normaal onderdeel van het onderzoeken van de kwaliteit van de riolering. Delen van de riolering in het centrumgebied zijn meer dan honderd jaar oud.

Om het verkeer en winkelend publiek zo min mogelijk te hinderen zijn de meeste inspecties ‘s avonds van 18.00 uur tot 22.00 uur. Er zijn meerdere inspectieteams actief. Bewoners en winkeliers van het centrumgebied zijn ge?nformeerd. In een brief krijgen ze onder andere het advies putjes tijdelijk dicht te plakken en toiletdeksels te verzwaren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Stank in de binnenstad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*